Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana Vugrin čestitao medicinskim sestrama njihov dan

OBJAVLJENO 11.05.2018.

U Općoj bolnici Varaždin, koja je peta bolnica po veličini i broju zaposlenih u Republici Hrvatskoj, ukupno je zaposleno 767 medicinskih sestara koje su danas obilježile svoj dan – Međunarodni dan medicinskih sestara. Obilježavanju je uz ravnatelja Opće bolnice Varaždin dr.med.Nenada Kudelića mnoge medicinske sestre i tehničare te liječnike prisustvovao i zamjenik župana varaždinske županije Robert Vugrin koji je istaknuo kako prema medicinskim sestrama gali duboko poštovanje i zahvalnost.

- Možemo reći da je djelokrug rada medicinskih sestara izrazito širok, od onih jednostavnih stvari gdje djecu uče pranju ruku do rukovanja visoko sofisticiranih uređaja. Od medicinskih sestara se očekuje da su zrele i stabilne osobe s obzirom na situacije u kojima se nalaze. One si ne mogu priuštiti da nakon posla ovjese svoje kljuse o klin. To je način života, to je poziv – rekao je zamjenik Vugrin te dodao kako možemo biti izrazito zahvalni i ponosni na rad koji rade medicinske sestre.

- One su prvi kontakt, one su te koje smiruju situaciju i oduzimaju strah, daju nam dodatne upute o terapijama i često imaju više posla i sa roditeljima i obiteljima nego sa samim pacijentima, i zato smo vrlo zahvalni što ih imamo – zaključio je zamjenik župana Vugrin.

NAJČITANIJE NOVOSTI