Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana Vugrin s članovima PD "MIV" Varaždin

OBJAVLJENO 09.03.2018.

Hrvatsko planinarsko društvo "MIV" iz Varaždina održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu, a kao gost je skupštini prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.

Više od 200 prisutnih članova društva prihvatilo je različita financijska i druga izvješća, a predsjednik društva Drago Stupar podijelio je priznanja zaslužnim članovima. Zamjenik župana Vugrin je u svom obraćanju istaknuo značaj društva za cijelu Županiju te je posebno  pohvalio rad s mladima.

- Skoro 40 godina rada i postojanja dokaz su koliko vrijedite.Mnogobrojne aktivnosti, izleti i edukacije koje održavate svrstavaju ovo društvo u jedno od najboljih u Hrvatskoj.Imate veliki broj sekcija, članovi su Vam istinski zaljubljenici u prirodu i rekreaciju i služite nam na ponos - rekao je zamjenik župana te istaknuo organizaciju Špancirpohoda kao jednu od boljih i ljepših osmišljenih aktivnosti.

Inače, Hrvatsko planinarsko društvo “MIV” Varaždin osnovano je 4. lipnja 1980. godine na inicijativu radnika poduzeća Metalske industrije Varaždin, dotadašnjih članova ukinutog ogranka “Čevo” Varaždin i planinarskog društva “Grebengrad” iz Novog Marofa.

U isto vrijeme Hrvatski planinarski savez predaje Društvu na upravljanje planinarsku kuću “Miroslav Hirtz” u Jablancu. Društvo, koje se tada nazivalo “LTA”, intenzivno razvija svoju aktivnost i omasovljuje članstvo na preko 1000 članova.

Stečajem poduzeća “LTA” i nakon događaja 1990-tih godina u Hrvatskoj, broj članova se smanjio, a promjenom imena poduzeća u “MIV” 1991. godine, ime mijenja i planinarsko društvo. Sada se nalazi među najmasovnijim i najaktivnijim društvima u Hrvatskoj, pa je za 2014. godinu proglašena kao najbolja udruga od njih 333, koliko ih je imao tada HPS.

U 2015. godini proglašeno je društvo kao najbolja udruga u radu s mladima, a 2016. godine primljeni  je prelazni pehar Međudruštvenog savjeta ZPP-a kao najbolja članica Saveza u 2015. godini. 2016. godina završila je sa 1180 članova od kojih je čak 459 novih i 48 koji su se vratili.

NAJČITANIJE NOVOSTI