Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik Kišić otvorio ovogodišnji LiDraNo

OBJAVLJENO 15.02.2017.

U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu započela je smotra literarnog, dramsko – scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, LiDraNo 2017.

Domaćin ovogodišnje Županijske smotre „Lidrano“ za osnovne škole je Osnovna škola grofa Janka Draškovića Klenovnik, čiji je ravnatelj Mijo Barišić istaknuo kako se radi o natjecanju u kojem se ocjenjuje 18 pojedinačnih, i isto toliko skupnih scenskih nastupa. Na ovogodišnjoj smotri Lidrano nastupa 170 učenika koje je pripremalo 26 mentora iz 31 osnovne škole s područja Varaždinske županije.

- Ovdje će danas nastupiti učenici koji sa svojim vrijednim nastavnicima rade na nečemu što bi svi mi u Hrvatskoj trebali raditi, a to je poštovati i voljeti svoj jezik, osobito danas kada je Hrvatska članica Europske unije u dobu interneta i društvenih mreža koje ne doprinosi razvijanju našeg jezika, rekao je zamjenik župana Alen Kišić. -Zadovoljan sam što relativno mala škola po broju učenika kvalitetni domaćin i ništa ne propušta slučaju što garantira uspješnu organizaciju ovogodišnjeg Lidrana na kojemu su svi danas pobjednici, a oni najveći će se plasirati na državnu smotru, rekao je zamjenik Kišić i tako po četvrti put zaredomotvorio županijsku smotru Lidrano.

Domaćin smotre za srednje škole koja počinje u 17 sati je Prva gimnazija Varaždin. Na smotri sudjeluje 36 radova u kategoriji literarnih radova, 24 samostalno novinarskih radova, 6 školskih listova te 5 radio emisija u kategoriji radijski izraz.