Službeni internet portal Varaždinska županija

Županijsku palaču posjetili članovi Teniskih klubova Varteks i Varaždin 1181, razgledali Davis Cup trofej

OBJAVLJENO 17.05.2019.

Županijsku su palaču posjetili članovi Teniskih klubova Varteks i Varaždin 1181, tom prilikom su razgledali Davis Cup trofej izložen ispred Skupštinske dvorane, a pozdravio ih je te im ugodnu dobrodošlicu zaželi zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.

Interes za razgledavanje Davis Cup trofeja je veliki jer je ovo jedinstvena prilika za vidjeti uživo ovaj vrijedan trofej. Naime, trofej se sastoji od tri kata s imenima zemalja i igrača osvajača kupa, a na vrhu je trofej  iznimne vrijednosti, izrađen 1899.godine, za čiju je izradu te godine Dwight Fille Davis izdvojio 1.000  dolara. Vrijednost trofeja Davis Cupa danas daleko nadmašuje njegovu početnu cijenu izrade i iznosi 400.000 dolara.

Predsjednik Teniskog kluba Varaždin 1181 Lovro Juzbašić izrazio je zadovoljstvo što imaju prilike vidjeti uživo ovako vrijedan trofej jer je , kako je naglasio Davis cup natjecanje koje ima tradiciju dugu  više od jednog stoljeća.

S njime se složio i Marko Dugandžić iz Teniskog kluba Varteks koji se usput zahvalio Županiji na domaćinstvu te istaknuo kako se ova Županija ima čime ponositi, a to su vrhunski tenisači, a među njima je i sadašnji izbornik Hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan.

I naš proslavljeni tenisač Saša Hiršzon također je bio u društvu članova teniskih klubova.

NAJČITANIJE NOVOSTI