Službeni internet portal Varaždinska županija

Aktualna situacija oko koronavirusa u Varaždinskoj županiji 29.03. 2020. do 11 sati

OBJAVLJENO 29.03.2020.

- U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji imamo potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a ukupan broj oboljelih sada je 22. Imamo potvrđen i jedan novi slučaj oporavka, čime se ukupan broj osoba koje su ozdravile povećao na pet. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 17 osoba - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin. 

Kod posljednjeg slučaja oboljenja radi se o osobi starije životne dobi, srednje teške kliničke slike, koja je trenutno stabilno, a njezini kontakti se još epidemiološki obrađuju.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 275 osoba, od čega 44 u posljednja 24 sata, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2340 osoba. Ovdje se radi o dinamičnoj brojci koja se mijenja u skladu s novim slučajevima i istekom vremena od 14 dana kod starih slučajeva. U protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 69 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

- U svrhu bolje informiranosti građana vezano za Odluke koje su na snazi i preporuka kojih se treba pridržavati, ponovno ukazujemo na sljedeće poveznice - napominju iz Stožera.  

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom dostupne su na sljedećoj poveznici:

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne su na sljedećoj poveznici:

NAJČITANIJE NOVOSTI