Službeni internet portal Varaždinska županija

Aktualno stanje oko koronavirusa u Varaždinskoj županiji, 28.03. do 11 sati

OBJAVLJENO 28.03.2020.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji imamo potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, čime se ukupan broj oboljelih popeo na 21. Do sada imamo potvrđena ukupno četiri slučaja ozdravljenja, stoga na liječenju u Općoj bolnici Varaždin imamo 17 osoba, a sve osobe su trenutno općeg dobrog stanja.

Kod posljednjeg slučaja oboljenja radi se o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe. Ukupna slika oboljelih pokazuje da je 11 slučaja importirano iz inozemstva, 2 iz Zagreba, a 8 slučaja su bliski kontakti tih zaraženih osoba. Kod dosadašnjih izliječenih slučajeva bilježimo da od pojave simptoma do negativnih briseva, odnosno izliječenja, u prosjeku prođe 21 dan.

- Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 231 osoba. Pod mjerom samoizolacije na području Varaždinske županije nalazi se trenutno 2404 osobe, a protekla 24 sata zabilježeno je samo jedno  kršenje mjere. Vezano na Odluku Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta Policijska uprava Varaždinska je u posljednja 24 sata zabilježila 66 slučajeva kretanja bez valjane propusnice - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin. 

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom dostupne su na sljedećoj poveznici:

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne su na sljedećoj poveznici: 

I dalje molimo da se kretanje smanji na najnužnije i da se pridržavate svih komuniciranih odluka, uputa i preporuka!

NAJČITANIJE NOVOSTI