Službeni internet portal Varaždinska županija

Zabavom uz European Pub Quiz i Pulp Fictionse okončan Europski tjedan i „Dani otvorenih vrata EU projekata“ Varaždinske županije

OBJAVLJENO 17.05.2019.

U četvrtak, 16. svibnja, je predavanjem „Varaždinska županija - primjer uspješnog korištenja financiranja iz EU fondova“, a nakon toga kvizom i svirkom benda, zatvorena ovogodišnja manifestacija u organizaciji Varaždinske županije čiji je cilj informiranje građana o raznim aspektima Europske unije. U periodu od 3. do 16. svibnja održan je niz predavanja, izložbe, info dan Javne ustanove za regionalni dan Varaždinske županije, druženje s građanima, a „grande finale“ je bila jučerašnja zabava uz European Pub Quiz Ene Velagić i svirku trija Pulp Fictions.

Zbog loših vremenskih prilika, kviz i svirka su premješteni iz atrija Županijske palače u Medinu škrinju, pub dobro poznat na kvizaškoj sceni.

Osam ekipa natjecalo se za vrijedne nagrade sponzora – restorana Bedem, OPG-a Martinčević, OPG-a Jakopović, OPG-a Petrović Andreja, Carlsberga, Uljare Patrčević, Cava bara i udruge Varaždinsko bučino ulje. Najbolji su, paradoksalno, bili Euroskeptici, a u stopu su slijedili Željezna zavjesa i Bambijevi anđeli. No, svi su naučili ponešto novo o Europskoj uniji, vrhunski se zabavili i nitko nije kući otišao praznih ruku… Ovaj događaj je tako u punom smislu postao poklon građanima. 

Da zabava potraje pobrinuli su se Pulp Fictionsi odličnom svirkom.

Bila je to prilika za druženje, učenje i zabavu, ali i za promociju Varaždinske županije, koja stalnim naporima dokazuje da je itekako svjesna koristi članstva u Europskoj uniji.

NAJČITANIJE NOVOSTI