Službeni internet portal Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja zaraze koronavirusom

OBJAVLJENO 13.09.2020.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o jednoj mlađoj osobi i jednom djetetu, a oboje su bili sudionici svadbene svečanosti održanoj u Varaždinu 05. rujna s koje do sada imamo potvrđeno 11 pozitivnih osoba. Kako se radi o blažoj kliničkoj slici liječit će se kod kuće.

Pošto se kod djeteta radi o učeniku nižih razreda osnovne škole s područja Grada Varaždina, koje je u ponedjeljak prije stavljanja u izolaciju bilo na nastavi, a prve simptome je razvilo u utorak navečer, po kriteriju obrade u samoizolaciju se stavljaju svi učenici iz njegovog razreda i razrednica. Tako u samoizolaciji samo na osnovu ovog slučaja imamo preko 20 učenika i jednako toliko roditelja.

Kako se u nekoliko obitelji nalazi više djece, teško je organizirati život po modelu samoizolacije i odvajanja te u većini slučajeva i drugo maloljetno dijete ostaje kod kuće s tim jednim roditeljem i izolantom. Mjera samoizolacije određena im je do 21. rujna, a nastava će se do tada održavati online. Za sada su sva ostala djeca iz dotičnog razreda zdrava i nadamo se da će tako i ostati.

U istom razdoblju evidentiran je i jedan novi slučaj oporavka čime je aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji 36, čemu treba pribrojiti i jednog hospitaliziranog stranog državljanina.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se deset osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.
Na liječenju kod kuće nalazi se 25 osoba.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 188 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI