Službeni internet portal Varaždinska županija

Lana Husnjak prva beba rođena u 2019. godini

OBJAVLJENO 02.01.2019.

Već tradicionalno županijski su dužnosnici darivali prvo dijete rođeno u Novoj godini, a to je djevojčica Lana Husnjak. Tako su malenu Lanu i njezinu majku u društvu ravnatelja OB Varaždin Nenada Kudelića, dr.med. i pročelnice službe za ginekologiju i opstetriciju Ivane Risek, dr.med., spec. ginekologije i opstetricije posjetili i darivali župan Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, a prisutna je bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat.

Župan Čačić iskoristio je ovaj posjet za čestitke i pohvale varaždinskom rodilištu.

- Svake godine dolazimo u posjet rodilištu, darujemo prvo novorođeno dijete i mislim da je to lijepi običaj kojeg treba njegovati. Simbolično, na početku godine, nema ljepšega nego pozitivno krenuti u novu godinu, a rođenje djeteta je sigurno jedan od najljepših događaja. Moram istaknuti kako je prošle godine u našem rodilištu rođeno 26 više djece nego 2017 godine i to nas veseli.

Ovdje dolaze rađati i majke iz drugih županija. To ide u prilog kvaliteti rada ovog odjela, ali i cijele bolnice – naznačio je župan Čačić na čije riječi se nadovezala i pročelnica službe za ginekologiju i opstetriciju Ivane Risek, dr.med. koja je naznačila kako je nakon Lane u Novoj godini rođeno još četvero djece.

Nakon posjete rodilištu župan je s suradnicima posjetio i Odjel za pedijatriju darivavši mališane koji su se ovih dana zatekli na liječenju.

NAJČITANIJE NOVOSTI