Službeni internet portal Varaždinska županija

Ljekarna iz Vrazove preseljena u ulicu Grada Koblenza, korisnicima usluga na raspolaganju je ljekarna opremljena po najsuvremenijim standardima

OBJAVLJENO 22.02.2021.

Radno vrijeme ljekarne je radnim danom od 7 do 20 sati, a subotom od 8 do 13 sati

Župan Varaždinske županijeRadimir Čačić  danas je u pratnji ravnateljice Ljekarne Varaždinske županije Zvezdane Petrović i suradnika obišao novu ljekarnu u sastavu zdravstvene ustanove koja je preseljena iz ulice Stanka Vraza  na novu lokaciju u Ulicu grada Koblenza u Varaždinu (na platou kod nedavno otvorene trgovine).

Radi se o  ljekarni koja je opremljena po najsuvremenijim standardima kako bi korisnicima mogla pružati najbolju moguću uslugu, a samoj ljekarni je omogućen pristup s više strana uz veliko parkiralište u neposrednoj blizini.

Župan Čačić je pohvalio ovaj projekt.

- Želim naglasiti kako je rad naše ljekarne u protekle tri i pol godine generirao razliku u dobiti u odnosu na zatečeno stanje od gotovo 4 milijuna kuna i sa tim novcem se raspolaže racionalno i ulaže se u projekte kakav je ovaj. Danas u ovome kvartu imamo jednu funkcionalnu, modernu i lijepo uređenu ljekarnu. Inače u  samome sustavu imamo ukupnotrinaest ljekarni, a poslovanje ustanove je  izuzetno dobro. I nadalje ćemo ulagatiu opremu i automatizaciju, a gdje bude potrebno i u nove prostore poput ovoga. Naravno, koristimo i  novac iz EU fondova. Jedan takav projekt je  prva županijska automatizirana ljekarna sa robotomu Hrvatskoj kojeg smo nedavno predstavili  s investicijom vrijednom  1,7 milijuna kuna. To je nešto što je ljekarna financirala iz vlastitih sredstava. Drugi takav projekt je financiran 50% iz vlastitih sredstava, a 50% europskim novcem, a radi se o  energetskoj obnovi zgrade u Kolodvorskoj ulici u vrijednosti od 2 milijuna kuna – rekao je župan.

Ravnateljica Ljekarne Varaždinske županije Zvezdana Petrović je izrazila nadu kako će ova ljekarnička jedinica biti od koristi brzorastućoj stambenoj četvrti koja je zapravo kombinacija jednog kvarta s obiteljskim kućama i jednog kompleksa zgrada koje su i dalje u izgradnji

- Naša ljekarnička jedinica na staroj lokaciji bila je u blizini drugeljekarničke jedinicena Korzu, a s druge strane je ljekarna u Radićevoj ulici. Ideja o preseljenju je zapravo bila sama po sebi i potreba i nužnost i kada se ukazala prilika i potreba za preseljenjem u ovaj kvart mi smo to i napravili. Sigurna sam   da smo na taj način i našu uslugu približili i žiteljima tog dijela grada s druge strane kućanske rampe koja je uvijek na neki način bila i fizička, a pomalo i psihološka barijera – rekla je Zvezdana Petrović.

Novu ljekarnu su obišli i zamjenik župana Robert Vugrin, savjetnica župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti Zdravka Grđan, predsjednik Upravnog vijeća Ljekarni Zdenko Đuras i zamjenica predsjednika Valerija Paljak.

NAJČITANIJE NOVOSTI