Službeni internet portal Varaždinska županija

Odana počast preminulim građanima i poginulim braniteljima na varaždinskome groblju

OBJAVLJENO 06.09.2019.

Županijski dužnosnici prisjetili se i pokojnog župana Mlinarića, jučer u katedrali služena sveta misa zahvalnica u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije i blagdana Male Gospe izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Radimir Čačić i predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac te zamjenik župana Tomislav Paljak položili su vijenac i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskome groblju u Varaždinu u spomen na sve preminule građane i poginule branitelje. Počast su odali i predstavnici PU varaždinske.

Pozvavši na minutu šutnje, župan Čačić je naglasio kako se ovih dana prisjećamo onih koji su dali živote u obrani naše Domovine, posebno onih hrabrih branitelja s područja naše Županije.

Prije Središnjeg križa, izaslanstvo je odalo počast pokojnome županu Marijanu Mlinariću, dr.med. koji je dužnost župana obnašao od  1995. do 2001. godine.

Jučer je i u varaždinskoj katedrali mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup služio Svetu misu zahvalnicu u čast Varaždinske županije. 

NAJČITANIJE NOVOSTI