Službeni internet portal Varaždinska županija

Sastanak s predstavnicima Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj

OBJAVLJENO 12.04.2019.

Varaždinsku županiju je 12. travnja posjetila delegacija Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj, predvođena prvom tajnicom Trishitom Maula, u čijoj su pratnji bili Nina Čerkez iz trgovinskog odjela, Melita Hladek Kovačević i Miro Vrtar iz odjela upravljanja zgradom, te Nikolina Paić, iz odjela odnosa s javnošću. 

Predstavnike Veleposlanstva SAD-a u RH primio je zamjenik župana Robert Vugrin zajedno sa suradnicima, Ivanom Golubić Horvat, pročelnicom Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana, Mladenom Jakopovićem, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove, i Larisom Križan Breljak, zamjenicom pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove.

Veleposlanstvo provodi projekt MeetUS, čiji je cilj bolje upoznavanje različitih dijelova Hrvatske, pa su u sklopu projekta organizirali posjet Varaždinskoj županiji, pojasnila je tajnica Maula.

Na sastanku su ukratko predstavljeni projekti koje provodi Varaždinska županija te informacije o povlačenju EU sredstava, po čemu smo, kako je pojasnio zamjenik Vugrin, vodeća županija u Hrvatskoj. Goste su posebno interesirale pogodnosti za ulagače i sklapanje poslova s američkim poduzećima koje Varaždinska županija nudi, te iskazali interes za projekt izgradnje Spinalog centra u Varaždinskim Toplicama i ostale projekte u zdravstvu. Uz to, otvoreni su za suradnju i na drugim područjima. Veleposlanstvo već surađuje s nekim školama na području Varaždinske županije i Tehnološkim parkom Varaždin, no želja im je otvoriti suradnju i u drugim područjima.

Obje strane iskazale su interes za daljnjom, konkretnijom suradnjom u skoroj budućnosti, pa će tako biti definirani sastanci ili studijski posjet u područjima u kojima nađu točke od zajedničkog interesa.

NAJČITANIJE NOVOSTI