Službeni internet portal Varaždinska županija

Znamo ih provoditi, ali znamo li komunicirati o njima? Održan webinar na temu kako EU projekte učiniti zanimljivima

OBJAVLJENO 29.05.2020.

Kako komunicirati o projektima financiranim iz Kohezije bila je tema danas održanog webinara na kojem se tražilo virtualno mjesto više, a koji je odgonetnuo odgovor na često pitanje – kako EU projekte učiniti zanimljivima javnosti.

U programu webinara, u organizaciji Varaždinske županije i Alpheus agencije iz Zagreba, sudjelovale su Larisa Križan Breljak, zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove Varaždinske županije, Sofija Babić, starija savjetnica u Alpheus agenciji, Ivana Ipša, direktorica VOP digitalne marketinške agencije i izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa,prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale na Fakultetu organizacije i informatike.

Predavačice su okupljenim sudionicima putem virtualne platforme objasnile važnost komunikacije i predstavile kako komunicirati, naročito online, pri provedbi projekata financiranih iz EU. Fokus je bio na projektima financiranim instrumentima Kohezijske politike, iz kojih je Varaždinska županije povukla najviše novaca u aktualnom programskom periodu. Webinar je održan u sklopu projekta Together4Cohesion: let's rEUnite, u kojem Varaždinska županija sudjeluje kao jedna od projektnih regija i to jedina iz Republike Hrvatske. Projekt Together4Cohesion: let's rEUnite provodi Skupština europskih regija kao vodeći partner, u suradnji s tvrtkom mcGroup iz Njemačke.

U okviru projekta Varaždinska županija je organizirala tri aktivnosti – Svečani bal Varaždinske županije u veljači ove godine i dvije međunarodne konferencije tijekom veljače i ožujka, o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima nakon 2020. godine i o obrazovanju za poduzetništvo. Webinar održan pod nazivom Kako komunicirati o projektima financiranim instrumentima Kohezijske politike koristeći društvene mreže je posljednja aktivnost koja je provedena kao dio tog projekta kojem je cilj podići svijest o važnosti programa, projekata i usluga financiranih sredstvima europskih fondova, a čija se provedba idealno poklopila s predsjedanjem Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

Kratki video projektnih aktivnosti poduzetih u svim regijama uključenima u provedbu projekta dostupan je na linku https://www.youtube.com/watch?v=XPM9Oej-xhc.

Podsjetimo, Varaždinska županija je članica Skupštine europskih regija od 2001. godine, a župan Varaždinske županije Radimir Čačić je od 2018. godine predsjednik Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade, stoga je upravo u posljednje dvije godine intenziviran rad Županije u okviru te najveće neovisne regionalne mreže u Europi.

NAJČITANIJE NOVOSTI