Službeni internet portal Varaždinska županija

Bogati program za Dane maturanata

OBJAVLJENO 24.04.2015.

Danas je u Županijskoj palači u Varaždinu održan radni sastanak na temu organizacije Dana maturanata 2015. na kojem su, uz zamjenika župana Varaždinske županije Alena Kišića sudjelovali i svi ostali predstavnici institucija koje su svojim radom vezane uz obilježavanje ovakve manifestacije–Grada Varaždina, ravnatelji svih Srednjih škola s područja Županije, predstavnici Policijske uprave Varaždinske, Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, te predstavnici prijevoznika; HŽ putničkog prijevoz i AP-a Varaždin.
 
Kako je rečeno na sastanku ovogodišnji Dan maturanata biti  će u srijedu, 20. svibnja 2015. godine  kada će se na varaždinskome Trgu kralja Tomislava, popularnom Korzu plesati tzv. ples maturanata  - „Quadrille European Dance Festival“.

Napomenimo kako unatrag nekoliko posljednjih godina tisuće maturanata diljem Hrvatske, ali i nekoliko europskih zemalja plešu ovaj tradicionalan francuski ples četvorki. Plešući prema točno utvrđenim propozicijama i plesnim slikama na taktove Straussove skladbe „Fledermauss Quadrille“ svake godine nastoje srušiti Guinnessov rekord u najvećem sinkroniziranom plesu.Kao i protekle,i ove godine organizator ove manifestacije je Grad Varaždin.

Središnja proslava održati će se u večernjim satima istoga dana kada je za sve maturante organiziran koncert tamburaškog sastava Mejaši. Koncert započinje u 18,45 sati na igralištu Druge gimnazije Varaždin, a u slučaju lošeg vremena u balonu u Graberju. Tijekom koncerta biti će organiziran i izbor najbolje maturantske odjeće.

Na sastanku je dr.sc. Goran Hajdin s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu prisutnima predstavila program pedagoško–psihološko–didaktičkog-metodičkog obrazovanja nastavnika na FOI-u, dok je doc.dr.sc. Marina Klačmer Čalopa najavila održavanje Okruglog stola „Poduzetnička edukacija i konferencije na temu „Poduzetno društvo“ koje će se održati u mjesecu rujnu ove godine.

Radnom sastanku prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek.

NAJČITANIJE NOVOSTI