Službeni internet portal Varaždinska županija

Donacija stočne hrane za poplavljena područja

OBJAVLJENO 11.06.2014.

Danas je u Otok kraj Vinkovaca u Centar za prihvat donacija stočne hrane upućen kamion žitarica iz Općine Sveti Đurđ. Naime, ovog vikenda je općina Sveti Đurđ u suradnji sa poljoprivrednim proizvođačima, aktivistima i ljudima dobre volje na svome području sakupljala žitarice za poplavljena područja u Slavoniji. Procjena je da je ukupno prikupljeno oko 24 tona žitarica. Trošak prijevoza stočne hrane do odredišta, financirala je Varaždinska županija.

I dalje pozivamo sve poljoprivredne proizvođače, ljude dobre volje, da doniraju stočnu hranu (sijeno, kukuruz, pšenicu, zob, ječam…) u svrhu pomoći poljoprivrednicima proizvođačima sa poplavljenih područja Slavonije. Svi podaci o količinama stočne hrane koja se želi donirati mogu se prijaviti Jasni Vresk iz Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije na broj telefona 042/390-580 i Mariji Dvekar Vusilović iz Saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije na broj telefona 042/493-920.

Trenutačno se do sada prijavilo 14 fizičkih i pravnih osoba koje su spremne donirati nešto više od 3.000 bala sijena.

U korespondenciji sa koordinatorima sa terena u Slavoniji, stočna hrana će se transportirati tokom čitave godine. Varaždinska županija osigurala je određena financijska sredstva u svrhu podmirenja troškova prijevoza.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Svi podaci o količinama stočne hrane koja se želi donirati mogu se prijaviti Jasni Vresk iz Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije na broj telefona 042/390-580 i Mariji Dvekar Vusilović iz Saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije na broj telefona 042/493-920.