Službeni internet portal Varaždinska županija

Edukativna radionica o Registru šteta od elementarnih nepogoda

OBJAVLJENO 29.09.2014.

Nedavne poplave i klizišta koje su zahvatile Varaždinsku županiju uzrokovale su štetu na poljoprivredi, gospodarskim i stambenim objektima, te je sukladno proceduri, župan Varaždinske županije Predrag Štromar donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode od poplava i Odluku o proglašenju elementarne nepogode od klizišta za Varaždinsku županiju.

Kako je Izvješća o elementarnoj nepogodi potrebno evidentirati, odnosno upisati u Registar šteta od elementarnih nepogoda u roku od 50 dana, Varaždinska je županija organizirala edukaciju u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina za predsjednike i djelatnike gradskih/općinskih povjerenstva koji vrše upis u Registar šteta za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Edukaciju za upis i korištenje aplikacije Registra šteta od elementarnih nepogoda su održale Lahorka Pejić iz Ministarstva poljoprivrede i Katarina Gračić iz APIS IT d.o.o.

Na predavanju su date smjernice i detaljne upute kako treba pravovremeno upisati štete  da bi se poštovala procedura od Prijava šteta, Odluke o proglašenju elementarne nepogode, Prvog priopćenja, upisa oštećenika u Registar šteta do Konačnog izvješća uz poštivanje Metodologije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda (Narodne novine 96/98).

U uvodnom obraćanju nazočnima se obratio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek, te istaknuo važnost poštivanja rokova i pravovremeni upis u podataka u Registar šteta.

NAJČITANIJE NOVOSTI