Službeni internet portal Varaždinska županija

Husari oduševili Međimurce i njihove goste

OBJAVLJENO 04.08.2014.

Husarska garda Varaždinske županije nastupila je u Čakovcu u sklopu obilježavanja tradicionalne kulturno–turističke manifestacije Porcijunkulovo te oduševila sve posjetitelje koji su s velikim zanimanjem pratili izvođenje konjaničkog programa.

Najviše pažnje u Perivoju Zrinskih izazvala je Husarska alka u kojoj su sudjelovali i članovi Udruge „Međimurski konjari“ te članovi Zrinske garde iz Čakovca.

Predsjednik Husarske garde Varaždinske županije Tomislav Pajtlar istaknuo je kako su danas husari redovito pozivani na sve važnije događaje i manifestacije u Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

 - Drago nam je da smo se predstavili u Čakovcu pred velikim brojem ljudi te da smo im pokazali jahačke vještine, ali i raskošnu husarsku uniformu koja se ne viđa svaki dan. Poštivanje tradicijskih vrijednosti, ali i prezentacija bogate  povijesti Varaždinske županije je jedna od glavnih sastavnica u našem djelovanju. Nadam se da ćemo i slijedeće godine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca i Zrinskom gardom sudjelovati u obilježavanju Porcijunkulovoga – rekao je Pajtlar te dodao kako će i ove godine u rujnu u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije na Starom gradu u Varaždinu biti održana smotra povijesnih postrojbi iz Hrvatske i susjednih zemalja, a husari će biti glavni domaćini.

Prije samog održavanja programa, Husari su na konjima prodefilirali čakovečkim gradskim ulicama gdje su ih zaustavljali mnogobrojni građani i turisti usput se fotografirajući  s njima.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Poštivanje tradicijskih vrijednosti, ali i prezentacija bogate povijesti Varaždinske županije jedna je od glavnih sastavnica djelovanja husarske garde. 

Tomislav Pajtlar, predsjednik