Službeni internet portal Varaždinska županija

Izaslanstvo Varaždinske županije na 10. Konferenciji europskih regija i gradova

OBJAVLJENO 30.09.2014.

Izaslanstvo Varaždinske županije predvođeno zamjenikom župana Alenom Kišićem prisustvovalo je u Beču tradicionalnoj 10. po redu Konferenciji europskih regija i gradova koju organizira Institut europskih regija. Na čelu tog Instituta dugi niz godina je bivši guverner pokrajine Salzburg i počasni građanin Varaždinske županije Franz Schausberger.

Konferencija je okupila nekoliko stotina sudionika iz dvadesetak europskih zemalja i SAD-a, te velik broj relevantnih govornika od UN-a, Europske komisije do grada Beča. Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je "Europa 2050. - prenapučene metropole i prazne provincije". Također, puno se govorilo i energijama budućnosti, digitalnoj infrastrukturi i malom poduzetništvu kao šansi za nerazvijenije regije.

- Ovogodišnja glavna tema je i za Varaždinsku županiju vrlo aktualna, jer smo županija u kojoj se za oko 5 posto smanjio broj stanovnika u deset godina između dva popisa stanovništva, a trendovi i dalje nisu pozitivni. Zahvalni smo i našem počasnom građaninu Franzu Schausbergeru koji je i ove godine odao posebnu počast Varaždinu i županiji organiziravši u kulturnom dijelu konferencije program bečke operete pod nazivom  "Od Beča do Varaždina", sto je bila velika promocija za nas kraj - istaknuo je zamjenik župana Alen Kišić koji je osim konferencije prisustvovao i godišnjoj skupštini Instituta europskih regija.

U delegaciji Varaždinske županije bili su i v.d. pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije Jelena Zrinski Berger, direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec, direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije - AZRA Nikola Kučiš i direktor Garancijske agencije - GARA Tomislav Šipek. Također, iz naše je županije konferenciji prisustvovao i gradonačelnik Grada Ludbrega i saborski zastupnik Dubravko Bilić.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Zahvalni smo i našem počasnom građaninu Franzu Schausbergeru koji je i ove godine odao posebnu počast Varaždinu i županiji organiziravši u kulturnom dijelu konferencije program bečke operete pod nazivom  "Od Beča do Varaždina", sto je bila velika promocija za nas kraj.

Alen Kišić, zamjenik župana