Službeni internet portal Varaždinska županija

KUD „Klaruš“ predstavio Maruševec i Varaždinsku županiju u Vukovaru

OBJAVLJENO 04.07.2014.

Članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec sudjelovali su 28. lipnja ove godine na 6. susretima folklornih društava u gradu Vukovaru, a povodom međunarodnog Dana Dunava.

U programu pod nazivom „Dunav svome gradu“ izveli su dvije koreografije kojima su predstavili maruševečki kraj i Varaždinsku županiju. Time se nastavila suradnja s domaćim HKGD-om „Dunav“ Vukovar, a koja je započela na 13. Danima folkora u Maruševcu ove godine. U kulturno-umjetničkom programu također su sudjelovali i KUD “Metković“ Metković, KUD „Rudar“ Glogovac i Folklorni ansambl Broda –Slavonski Brod.

Sa svojim uspješnim nastupom folkloraši KUD-a „Klaruš“ izmamili su veliki pljesak publike, a maruševečka je nošnja plijenila pažnju tijekom mimohoda kroz grad Vukovar.

Domaćini su za goste organizirali posjet znamenitostima Grada, među kojima su i novootvoreni Gradski muzej u dvorcu grofova Eltz, vukovarska bolnica, muzej Ovčara, Memorijalno groblje u Vukovaru te središnji križ na Dunavu. Bila je to prilika da članovi KUD-a odaju počast žrtvama rata.

Posebno treba istaknuti činjenicu da u Gradskom muzeju Vukovar, u dijelu koji je posvećen etno blagu, u kojem se nalazi po jedna nošnja iz svake županije Republike Hrvatske Varaždinsku županiju predstavlja maruševečka narodna nošnja.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI