Službeni internet portal Varaždinska županija

Osmorica kuhara i slastičarka iz Varaždinske županije predstavljaju Hrvatsku na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu

OBJAVLJENO 21.11.2018.

Uz Nacionalnu kulinarsku reprezentaciju, Hrvatsku će u Luksemburgu predstavljati sedmorica članova Regionalnog tima Varaždinske županije: kuhari Marin Sambolek, Marin Pozder, Vanja Orban, Ivan Tomas, Karlo Štorga, Amos Novak i Bojan Bohorč, kao i Lucija Vrček, slastičarka koja će se natjecati u individualnoj kategoriji.

Izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije Marinko Jurešić i predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni odabrali su članove reprezentacije na temelju rezultata na domaćim natjecanjima HKS-a te međunarodnim natjecanjima pod okriljem Worldchefsa (Svjetskog udruženja kuharskih saveza).

Reprezentacija se okupila u utorak, 20. studenoga, u hotelu Trakošćan iz kojeg će krenuti prema Luksemburgu.

No, pripreme su počele još početkom ove godine, a jela koja su osmislili hrvatski predstavnici testirana su u nekoliko navrata te su spremna za predstavljanje najuglednijim svjetskim kuharima koji će biti u žiriju.

- Ponosni smo na činjenicu da je Hrvatska jedna od 30 država koje će se natjecati u najprestižnijoj kategoriji „Nacionalni tim“ što smo zaslužili kontinuiranim nastupima i dosadašnjim uspješnim rezultatima, dok je veliki broj njih otpao zbog nedostatka mjesta – ističu iz Hrvatskog kulinarskog saveza.

U Luksemburgu će se okupiti više od 3.000 kuhara i slastičara iz svih krajeva svijeta, a Sajam i kulinarska natjecanja posjeti više od 50.000 posjetitelja. Odlazak hrvatske kulinarske reprezentacije na Svjetski kulinarski kup poduprla je i Varaždinska županija.

NAJČITANIJE NOVOSTI