Službeni internet portal Varaždinska županija

Ministar turizma na Špancirfestu

OBJAVLJENO 27.08.2014.

U pratnji župana Varaždinske županije Predraga Štromara, gradonačelnika grada Varaždina Gorana Habuša, zamjenika župana Alena Kišića, direktorice TZ Varaždinske županije Elizabete Dolenec te direktorice TZ grada Varaždina Branke Tropp, ministar turizma u Vladi RH, Darko Lorencin, u pratnji direktora Hrvatske turističke zajednice Ratomira Ivičića, posjetio je Varaždin te prošetao gradskim ulicama i razgledao ponudu ovogodišnjeg Špancirfesta.

Prije same šetnje, za  ministra je priređen kratki prijem u Gradskoj vijećnici na kojem su ministru i suradnicima prezentirani rezultati na području turizma u Varaždinu i okolici. Ministar Lorencin je izrazio oduševljenje Špancirfestom te je naglasio kako je ovaj festival izvrsna promocija Grada Varaždina, ali i cijele Hrvatske.

Župan Štromar, koji je ujedno i predsjednik TZ Varaždinske županije, istaknuo je važnost razvoja zdravstvenog turizma u Varaždinskim Toplicama za Varaždinsku županiju i širu regiju,  dok se gradonačelnik Habuš, ujedno i predsjednik gradske Turističke zajednice, pohvalio ministru s povećanjem broja noćenja i posjeta Varaždinu, upoznavši ga i s kandidaturom Varaždina za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, projekta koji je već pokrenuo pozitivne pomake i projekte u Varaždinu.

Direktorica TZ Varaždinske županije Elizabeta Dolenec, ministra je izvijestila o projektima TZ Varaždinske županije u narednom razdoblju s posebnim naglaskom na povezivanje turističkih projekata sa susjednim županijama i državama.

Direktorica TZ grada Varaždina Branka Tropp istaknula je  projekte Turističke zajednice kojima se žele razvijati cjelogodišnje turističke atrakcije: jedan je „Varaždinska kuća“ koja bi spojila arhitekturu 18. stoljeća s kreativnom industrijom u službi turizma 21. stoljeća, a drugi je „Kuća leptira“ .

Nakon što su prošetali starogradskom jezgrom na kojima se događa Špancirfest, ministar Lorencin je održao radni sastanak s koordinatorima PPS regija kontinentalne Hrvatske  o projektu pred i posezone (PPS)  „Hrvatska 365“.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Ovaj je festival izvrsna promocija Grada Varaždina, ali i cijele Hrvatske.

Darko Lorencin, ministar