Službeni internet portal Varaždinska županija

Ministar Vrdoljak najavio nastavak sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca

OBJAVLJENO 23.08.2014.

U okviru posjete Špancirfestu, ministar gospodarstva u Vladi RH Ivan Vrdoljak održao  je prigodnu konferenciju za predstavnike medija u Županijskoj palači u Varaždinu na kojoj se osvrnuo na temu sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca. Osim njega na konferenciji su govorili i župan Varaždinske županije Predrag Štromar i njegov zamjenik Alen Kišić.

-Počelo se u posljednje vrijeme puno pričati o tome da će Vlada odustati od ovog projekta. Vlada je jasno dala do znanja da nitko nije ni pomislio da se ovaj projekt prekine. Sigurno ću glasati za ovu odluku i za ovaj projekt na sjednici Vlade u četvrtak, jer je taj projekt dio ulaganja u što bolje i kvalitetnije obrazovanje- rekao je Vrdoljak te dodao kako mu je drago da upravo u Varaždinskoj županiji može najaviti nastavak ovog projekta.

Iako je Varaždinska županija inicirala projekt sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca, previsoke cijene prijevoza specifične su za cijelu Hrvatsku. Kako je rekao župan Štromar, prema nekim podacima čak 70 posto djece iz ruralnih mjesta nakon osnovne škole ne upisuje srednju zbog toga što roditelji ne mogu plaćati skupi prijevoz.

-Iskreno  sam zahvalan jer je Vlada odlučila podržati ovu odluku u onom obliku u kakvom je bila dosad i jer projekt sufinanciranja prijevoza ide dalje i to me čini veselim i sretnim kao župana- naglasio je Štromar.

I njegov zamjenik Kišić je pohvalio nastavak sufinanciranja prijevoza istaknuvši kako Varaždinska županija konstantno ulaže u obrazovanje.

Konferenciji su prisustvovali i potpredsjednik Sabora RH Milorad Batinić, saborski zastupnik Marijan Škvarić, zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš, a nakon konferencije za medije, ministar je u pratnji domaćina obišao Špancirfest, susrevši se pritom s mnogobrojnim građanima koji su razmijenili mnogo lijepih riječi s ministrom poželjevši mu puno sreće i uspjeha u radu. 

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Projekt sufinanciranja prijevoza ide dalje i to me čini veselim i sretnim kao župana.

Predrag Štromar, župan