Službeni internet portal Varaždinska županija

Na Dan Varaždinske županije otvoreni Studentski restoran i zgrada Centra Tomislav Špoljar

OBJAVLJENO 09.09.2014.

- Veseli me što je ministarstvo uspjelo pronaći sredstva za ovakvu plemenitu namjenu. Nažalost, djece s posebnim potrebama imamo jako puno ali ovdje vidimo što možemo učiniti s puno rada i puno ljubavi upravo prema toj djeci. Nadam se da će Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar pomoći djeci s posebnim potrebama da nađu svoje mjesto u društvu, rekao je danas u Varaždinu ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske Vedran Mornar.

Ministar Mornar je u društvu saborskog zastupnika Maria Habeka, župana Varaždinske županije Predraga Štromara, njegovog zamjenika Alena Kišića, te gradonačelnika Grada Varaždina Gorana Habuša prisustvovao priredbi prilikom prvog dana nove školske godine i otvorenja nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u ulici Jurja Križanića, koju je ove godine upisalo oko 200 djece s posebnim potrebama. O njima će od danas u novoj zgradi brinuti oko 60 djelatnika Centra.

Zgrada se prostire na 4.500 kvadratnih metara, u kojoj će se kao i u svim drugim školama u Varaždinu odvijati jednosmjenska nastava, što govori o visokom standardu obrazovanja u Varaždinskoj županiji i gradu Varaždinu. Ukupna vrijednost investicije je 23 milijuna kuna, koje su osigurali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te Grad Varaždin.

Osim na otvorenju nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, ministar Mornar, župan Štromar te gradonačelnik Habuš, sa svojim najbližim suradnicima prisustvovali su otvorenju još jedne kapitalne investicije u Varaždinu. Riječ je o otvorenju Studentskog restorana, nadomak Studentskog doma u Ulici Julija Merlića u Varaždinu.

Otvorenju najsuvremenijeg studentskog restorana u Republici Hrvatskoj nazočili je uz dekane i prorektore varaždinskih fakulteta i rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš. Studentski restoran površine oko 1.200 kvadratnih metara koji koristi obnovljive izvore energije, osigurao je za studente 300 sjedećih mjesta te 150 mjesta na terasi, dok a la carte restoran nudi 60 sjedećih mjesta za profesore i građane. Vrijednost ovog niskoenergetskog restorana je 19 milijuna kuna, koje je osiguralo Sveučilište u Zagrebu.

Zahvaljujući zajedničkom cilju Sveučilišta u Zagrebu, Varaždinske županije i Grada Varaždina usmjerenog ka razvoju Sveučilišnog Kampusa Varaždin, izgradnja prve faze – studenskog restorana,  trajala je samo 7 mjeseci. U drugoj fazi planira se izgradnja nove zgrade Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, a paralelno s time i više smještajnih kapaciteta gradnjom novog studentskog doma, u vrijednosti više od 100 milijuna kuna.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Veseli me što je ministarstvo uspjelo pronaći sredstva za ovakvu plemenitu namjenu.

Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta