Službeni internet portal Varaždinska županija

Najavljen Advent u atriju Županijske palače

OBJAVLJENO 30.11.2018.

Varaždinska županija po prvi puta organizira Advent i to nizom prigodnih programa koji će se odvijati u atriju Županijske palače u najljepšem razdoblju u godini. Naime, kako su danas na presici za novinare najavili predsjednica Turističke zajednice, ujedno i posebna savjetnica župana  Natalija Martinčević, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini te Rok Čepin,  predsjednik Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije atrij Županijske palače bit će mjesto u kojem će odzvanjati zvukovi božićnih pjesama, kititi će se božićna jelka, dječji zborovi izvoditi će napjeve, a ponuda neizostavnog kuhanog vina i adventskih kobasica nije upitna.

- Po prvi puta organiziramo advent. Sutra, u subotu u 10 sati je otvorenje ove manifestacije, obzirom da se Županija kandidirala za dobivanje statusa „Županija – prijatelj djece“ upravo će predstavnici svih naših osnovnih i srednjih škola pomoći u kićenju bora sa svojim ukrasima. Ovdje će biti i Osnovne škole iz Šemovca i Petrijanca, pridružiti će nam se i naš Obrtnički zbor koji je dobitnik ovogodišnje županijske nagrade. Također, uživati ćemo i u nastupu Ženskog vokalnog sastava „Allegre“ . Naravno, biti će tu i kuhano vino, mnogo slasnih delicija, a i ove godine pročelje naše palače krasiti će  jedan predivni adventski kalendar – rekla je Natalija Martinčević te dodala kako nas očekuje i Božićni koncert, izložba božićnih aranžmana te još mnogo lijepih događaja poput adventske priče za umirovljenike.

Rok Čepin,  predsjednik Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije izrazio je zadovoljstvo uključivanjem učenika u ovu lijepu adventsku priču te je rekao kako će predstavnik svake škole sudjelovati u kićenju bora i to prigodnim ukrasom na kojem će biti ispisano ime škole.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini  spomenuo je kako će nakon izuzetno dobro prihvaćenog adventskog kalendara na pročelju Županijske palače prošle godine, ove godine biti jedan poseban kalendar.

- Odabrali smo pet varaždinskih fotografa čije će fotografije sa zimskim motivima iznenađivati građane svaki dan u adventskom razdoblju.

Fotografije Zorana Stanka, Andreja Švogera, Damira Mrvčića, Krešimira Đurića i Darka Gorenaka blistati će na ulazu u palaču.

Kako je naša Varaždinska županija iako površinom mala, raznovrsna i bogata prirodnim, kulturnim, geografskim, biljnim, životinjskim motivima, događanjima i manifestacijama, bilo nam je vrlo teško odabrati 24 fotografije. Među odabranim su fotografije Trakošćana, Prigorca, Ivančice, Kamenice, Ludbrega, Varaždinskih Toplica, Starog grada, varaždinske Vijećnice, varaždinskih zvonika, HNK, crkve sv. Nikola, dvorca Opeka, Ravne gore i td. – rekao je Bojanić Morandini.

Napomenimo još jednom, otvorenje adventske priče u atriju Županijske palače je u subotu, 1. prosinca u 10:00 sati.