Službeni internet portal Varaždinska županija

Nastavlja se sufinanciranje prijevoza učenika

OBJAVLJENO 13.08.2014.

Na već tradicionalnoj kavi s predstavnicima medija u Županijskoj palači, župan Varaždinske županije Predrag Štromar osvrnuo se na projekt sufinanciranog prijevoza učenika srednjih škola koji se u Varaždinskoj županiji provodi još od 2005. godine.

Župan Štromar naglasio je kako nastavak ovog projekta nije upitan.
- Varaždinska županija će i dalje po istom modelu subvencionirati prijevoz učenicima. U potpunosti smo svjesni što takav projekt predstavlja našim građanima i zato ne postoji mogućnost da bude upitan, što je potvrdila i Vlada Republike Hrvatske u svojem priopćenju – istaknuo je župan dodavši da svi oni koji pokušavaju svojatati projekte i pripisivati si zasluge za njihovu provedbu, zapravo pokušavaju skupiti političke poene na nepotrebno izmišljenim temama.

- Država je dosad svake godine za provođenje našeg projekta izdvajala 21 milijun kuna. Ukoliko se s tim ne nastavi, onda je naša Županija u problemu. Naime, za sufinanciranje prijevoza učenika od rujna do prosinca 2014. godine trebamo između 7 i 9 milijuna kuna. Varaždinska županija nema taj iznos osiguran u proračunu, stoga nam preostaje da čekamo na konačnu odluku Vlade koja će biti donesena 21. kolovoza – dodao je župan Štromar.  

Inače od 5.200 učenika putnika njih 3.950 putuje autobusom, a ostatak vlakom. Treba dodati i kako je projekt sufinanciranja prijevoza u Varaždinskoj županiji krenuo još 2005 godine i od tada se broj učenika koji nakon osnovne škole nastavljaju svoje obrazovanje povećao sa 72 na 95 posto, što zaista ukazuje na bitnost ovog projekta.
Uz župana druženju s predstavnicima medija prisustvovao je i zamjenik župana Alen Kišić.

 

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Varaždinska županija će i dalje po istom modelu subvencionirati prijevoz učenicima.

Predrag Štromar, župan