Službeni internet portal Varaždinska županija

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

OBJAVLJENO 02.10.2014.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi.

Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada, obilježili su i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin te priredili za ostale korisnike prigodni program, kojemu su nazočili i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš te predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije i županijska vijećnica Jadranka Bahlen.

Uz bogat kulturno-umjetnički program, okupljenim se korisnicima obratio zamjenik župana Alen Kišić. – Međunarodni dan starijih osoba samo je prilika da osnažimo naš ljudski odnos, damo vam podršku i zaželimo ponovni susret na istom mjestu dogodine ili možda prije, rekao je zamjenik Kišić, dodavši kako su on i gradonačelnik Goran Habuš u proteklih godinu dana barem pet puta posjetili korisnike Doma za starije i nemoćne Varaždin, bez obzira na izbore i glasanje.

Osim pjesme i plesa, najboljim korisnicima na zadnjim Domskim igrama ravnateljica Tamara Ljubić podijelila je nagrade, zahvalila im na susretljivosti te obećala trud i zalaganje kako bi njihove zlatne godine i bile zlatne.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Međunarodni dan starijih osoba samo je prilika da osnažimo naš ljudski odnos, damo vam podršku i zaželimo ponovni susret na istom mjestu dogodine ili možda prije.

Alen Kišić, zamjenik župana