Službeni internet portal Varaždinska županija

Obilježen Tjedan cjeloživotnog učenja u Varaždinskoj županiji

OBJAVLJENO 03.10.2014.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Cjeloživotno učenje odnosi se na svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca.

Osim u redovno obrazovanje, Varaždinska županija potiče i provodi programe vezane uz cjeloživotno učenje, a upravo su ravnatelji osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije bili polaznici stručnog usavršavanja „Uspješan ravnatelj – uspješna škola“, a učitelji Osnovne škole Novi Marof polaznici tečaja „Mala škola razgovora s teškim ljudima“, u organizaciji Varaždinske županije.

Priznanja polaznicima navedenih programa povodom obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja uručio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić. - Varaždinska županija odredila je ulaganje u odgoj i obrazovanje kao svoj prioritet pa smo danas s razlogom, u hrvatskim okvirima, pojam kvalitete i izvrsnosti. Potvrđuju to brojni projekti koji se provode u Varaždinskoj županiji: centri izvrsnosti, stipendiranje i kreditiranje učenika i studenata, sufinancirani prijevoz studenata i prijevoz srednjoškolaca koji je prepoznat i postao je nacionalni projekt – istaknuo je pritom zamjenik župana Alen Kišić.

Programi koje je provodio Centar izvrsnosti za komunikaciju za 58 polaznika bili su organizirani u 4 modula kako bi se pridonijelo poboljšanju komunikacije kao preduvjeta za sve aktivnosti i kvalitetniji život, ali i pokazala važnost ulaganja, ne samo u redovno obrazovanje već i za cjeloživotno učenje i obrazovanje.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Varaždinska županija odredila je ulaganje u odgoj i obrazovanje kao svoj prioritet pa smo danas s razlogom, u hrvatskim okvirima, pojam kvalitete i izvrsnosti.

Alen Kišić, zamjenik župana