Službeni internet portal Varaždinska županija

Održan prijem za brončanu paraolimpijku Helenu Dretar Karić

OBJAVLJENO 19.09.2014.

U povodu sudjelovanja i ostvarenja još jednog velikog rezultata u karijeri, varaždinsku su paraolimpijku Helenu Dretar Karić i njezinog trenera Zorana Križanca u Županijskoj palači primili zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac.

Dretar Karić je prošlog tjedna u paru s Anđelom Mužinić osvojila brončanu medalju u Pekingu na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, na kojemu je nastupilo 388 stolnotenisačica i stolnotenisača.

- Želimo istaknuti Helenu i Zorana kao primjer da i osobe s invaliditetom mogu raditi vrhunske stvari u sportu i na taj se način kroz pozitivan odnos prema sportu i natjecanju još bolje nositi sa svakodnevnicom, istaknuo je zamjenik župana Alen Kišić te čestitao Heleni Dretar Karić i njezinom treneru na ovom vrhunskom rezultatu.

– Jučer smo imali prezentaciju nacrta strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom gdje smo uvidjeli da je broj ljudi u Varaždinskoj županiji koji imaju neki stupanj invaliditeta veći od 20 tisuća, odnosno gotovo 12 posto stanovništva, a želimo da Helena svojim radom u sportu i rezultatima bude svima primjer uspjeha – naglasio je Kišić, poželjevši Heleni i Zoranu da kruna njihovog rada budu Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine, obećavši maksimalnu moguću potporu Varaždinske županije na tom putu.

Brončana paraolimpijka Helena Dretar Karić i trener Zoran Križanec zahvalili su Varaždinskoj županiji na dugogodišnjoj financijskoj podršci i razumijevanju, koji su ove godine rezultirali medaljom sa Svjetskog prvenstva, te su pojasnili kako samo treba održavati kontinuitet dobrih rezultata i ne treba se bojati za plasman, a najavili su i treninge s fokusom na medalju s Paraolimpijade za dvije godine.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Želimo da Helena svojim radom u sportu i rezultatima bude svima primjer uspjeha.

Alen Kišić, zamjenik župana