Službeni internet portal Varaždinska županija

Održana 10. sjednica Županijske skupštine

OBJAVLJENO 30.06.2014.

Na aktualnom satu 10. sjednice Županijske skupštine ukupno je 13 vijećnika postavilo pitanja županu i njegovim zamjenicima.

Tako je vijećnike zanimalo u kojoj je fazi dogradnja Osnovne škole u Ivancu po modelu JPP-a budući da postoje informacije kako škola još nema svu potrebnu dokumentaciju, zatim vijećnici su postavili pitanja u vezi rješavanja otpada i zaštiti podzemnih voda. Isto tako na aktualnom satu se raspravljalo o daljnjem statusu zdravstvenih ustanova na području Županije te o Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin. Do kuda se došlo u pripremi projekta odvodnje otpadnih voda (aglomeracije) za kandidiranje na EU fondove zanimalo je nekoliko vijećnika, a sufinanciranje nabavke školskih udžbenika također je bila jedna od tema koja je dominirala aktualnim satom.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Varaždinske županije za 2013. godinu za koje je obrazloženje dao župan Predrag Štromar.

- Budite ponosni što ste vijećnici Županijske skupštine jer je ovo po prvi puta da smo dobili bezuvjetno izvješće revizije otkad je osnovana Županija i moram pohvaliti sve službenike i pročelnike koji su jako profesionalno i odlično odradili svoj posao. – istaknuo je župan Štromar.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o javnim priznanjima Varaždinske županije u 2014. godinu prema kojemu se Nagrada za životno djelo dodjeljuje Zvonku Biškupu, osnivaču Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, za dugogodišnji uspješan i predan rad na organizaciji i unapređenju vatrogastva Varaždinske županije, a povodom 150. obljetnice Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, kao najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Hrvatskoj.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljuje se:
Hrvatskoj akademiji za znanost i umjetnost – Zavodu za znanstveni rad u Varaždinu, nositelju znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada na području Županije i sjeverozapadne Hrvatske, za izuzetno bogatu i vrijednu nakladničku djelatnost te za doprinos izgrađivanju ukupnog fundusa znanja neophodnog u planiranju razvoja Županije.

Mr.sc. Alenu Runcu, prof., izborniku Hrvatske hrvačke reprezentacije, poznatom sportskom djelatniku i uglednom građaninu za istaknute rezultate u hrvačkom sportu.
Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodjeljuje se:
Tvrtki ''Grafičar'' d.d. iz Ludbrega, jednoj od najsnažnijih tiskarskih grupacija u zemlji, za uspješno poslovanje, povodom 60-te godišnjice osnivanja.

Dr.sc. Zdenki Weber, muzikologinji i uglednoj diplomatkinji, za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u predstavljanju kulture, gospodarstva i turizma naše Županije izvan granice Hrvatske.
U nastavku sjednice županijski su vijećnici prihvatili Izvještaj o korištenju sredstava proračunske zalihe za siječanj – travanj 2014. godine i siječanj – svibanj 2014. godine te prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune financijskog plana Županijske uprave za ceste Varaždinske županije za 2014. godinu
.
Također, vijećnici su prihvatili sljedeća Izvješća za 2013. godinu: Izvješće o radu trgovačkog društva ''Piškornica'' d.o.o., Izvješće o provedbi modela javno-privatnog partnerstva, Izvješće o stanju okoliša Varaždinske županije za razdoblje od 2010. do 2013. godine, Izvješće o radu trgovačkog društva Agencija za razvoj Varaždinske županije, Izvješće o radu trgovačkog društva Garancijska agencija Varaždinske županije, Izvješće o radu trgovačkog društva Poslovne zone Varaždinske županije, Izvješće o radu trgovačkog društva Slobodna zona Varaždin te Izvješće o radu Vatrogasne županije Varaždinske županije za 2013. godinu.

Nadalje, prihvaćeno je Izvješće o aktivnostima Izvješće o aktivnostima Varaždinske županije u sklopu međunarodne inicijative Central European Transport Corridor – CETC Route 65 od 1. srpnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine te Prijedlog zaključka o donošenju Akcijskog plana suzbijanja korupcije u Varaždinskoj županiji za razdoblje  2014 . – 2017.

Vijećnici Županijske skupštine prihvatili su i Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o osnivanju i ustroju Husarske garde Varaždinske županije te Prijedlog rješenja o izmjenama i dopunama Rješenja o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Varaždinu.

Na kraju, vijećnici su primili obavijest župana: o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije, o imenovanju članova u Upravno vijeće Doma za žrtve  obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“ Varaždin iz reda osnivača Varaždinske županije te o razrješenju članice i imenovanju jednog člana u Nadzorni odbor Gara d.o.o.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Budite ponosni što ste vijećnici Županijske skupštine jer je ovo po prvi puta da smo dobili bezuvjetno izvješće revizije otkad je osnovana Županija i moram pohvaliti sve službenike i pročelnike koji su jako profesionalno i odlično odradili svoj posao.

župan Predrag Štromar