Službeni internet portal Varaždinska županija

Održana 13. sjednica Županijske skupštine

OBJAVLJENO 29.09.2014.

Na aktualnom satu 13. sjednice Županijske skupštine postavljeno je samo jedno pitanje županu, a sjednici je prisustvovalo ukupno 37 vijećnika.

Tako je vijećnik Zvonimir Sabati zatražio popis svih liječnika koji su napustili Opću bolnicu Varaždin te otišli u druge bolnice ili u inozemstvo.

Na samoj sjednici je usvojeno Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2014. godine te Izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe za siječanj – lipanj 2014. godine, siječanj – srpanj 2014. godine i siječanj – kolovoz 2014. godine.

U nastavku sjednice županijski su vijećnici prihvatili Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Varaždinske županije za 2014. godinu i Prijedlog I. izmjena i dopuna Proračuna Varaždinske županije za 2014. godinu i projekcije za 2015. i 2016. godinu.

Vijećnici su primili informaciju o stanju gospodarstva Varaždinske županije u 2013. godini i prvom polugodištu 2014. godine te prihvatili Izvješće o mjerama i aktivnostima za smanjenje nezaposlenosti i poticanju zapošljavanja na području Varaždinske županije.

Isto tako izglasani je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Varaždinske županije za razdoblje od 01.01 do 30.06. 2014. godine.

Nadalje, prihvaćeno je Izvješće o pokretanju stečajnog postupka nad trgovačkim društvom GARA SECUNDUS d.o.o.

Vijećnici Županijske skupštine prihvatili su i Prijedlog odluke o zaštiti izvorišta "Lobor" i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije.

Prihvaćen je i Prijedlog rješenja o imenovanju Stručne komisije za ustanovljenje zajedničkih lovišta na području Varaždinske županije.

U nastavku, županijski vijećnici izglasali su Prijedlog odluke o dopuni Odluke o prodaji dionica PZC Varaždin d.d., Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za prodaju dionica PZC Varaždin d.d te Prijedlog zaključka o utvrđivanju početne prodajne cijene dionica PZC Varaždin d.d.

Vijećnici su izglasali i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Zaklade za pomoć djeci VITA, zatim Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju mrtvozornika za pregled te utvrđivanje vremena i uzroka smrti osoba umrlih izvan zdravstvene ustanova.

Na kraju, prihvaćeni je i Prijedlog preporuke Kluba vijećnika Hrvatske demokratske zajednice o određivanju sjedišta Regionalnog studija HRT-a Sjeverozapad te obavijest župana o razrješenju članice i imenovanju člana Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Varaždinske županije.

NAJČITANIJE NOVOSTI