Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvoren Međunarodni festival čipke

OBJAVLJENO 19.09.2014.

Prigodnim  programom, nastupom KUD-ova te pucnjevima iz kubura otvoren je 18. međunarodni festival čipke u Lepoglavi.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Josipović, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova dr.sc. Vesna Pusić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenici župana Alen Kišić i Alan Košić, predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića, prisutnima se obratio župan Predrag Štromar istaknuvši važnost ovog festivala za cijeli varaždinski kraj.

- Lepoglavska čipka spada među najveća kulturna blaga Varaždinske županije te da iza njene postepene promocije i afirmacije stoji veliki trud Grada Lepoglave. S ponosom mogu istaknuti kako se u tri naredna  dana odvijaju tri važna kulturna i turistička događaja na području županije - Festival čipke, Varaždinske barokne večeri i Zeljarijada- rekao je Štromar te dodao kako Lepoglavsko čipkarstvo predstavlja prošlost, sadašnjost, ali i budućnost Lepoglave, a najveći dokaz tome je što festival svake godine okuplja sve više domaćih i stranih gostiju koji prepoznaju Lepoglavu kao kolijevku znanosti, umjetnosti i kulture.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova dr.sc. Vesna Pusić otvorila je festival te istaknula kako joj je drago što sudjeluje na festivalu čipke i da su domaćini dobro napravili što su na svoj festival kao partnera odabrali najvažnijeg hrvatskog susjeda BIH jer, kako je rekla, s tom zemljom Hrvatska ima puno zajedničkog pa i planove u Europi.

Nakon toga su Predsjednik Josipović, prva potpredsjednica Vlade Pusić i gradonačelnik Škvarić zajednički su podigli festivalsku zastavu i tako službeno otvorili festival, a cijela manifestacija je završila raskošnim vatrometom.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Lepoglavsko čipkarstvo predstavlja prošlost, sadašnjost, ali i budućnost Lepoglave.

Predrag Štromar, župan