Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvorene 44. Varaždinske barokne večeri

OBJAVLJENO 19.09.2014.

Koncertom Accademie Bizantine iz Ravenne, varaždinskog zbora Chorus Angelicus i solistice-sopranistice Rodice Vice i Ane Lice, te mezzosopranistice Delphine Galou u prepunoj varaždinskoj Katedrali otvorene su 44. Varaždinske barokne večeri.

Odličnom koncertu prisustvovali su i zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš, zamjenik župana Alen Kišić, saborski zastupnik Dubravko Bilić te veliki broj veleposlanika akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

Prije koncerta okupljenima se obratila veleposlanica Italije u RH NJ.E. Emanuela D'Alessandro koja je naglasila kako je barok sjajna poveznica između Italije i Hrvatske, dok je zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš naglasio kako glazba obogaćuje živote.

- Mislim da Varaždinci žive s Festivalom i kao da su dobili «virus», a to je krasno-rekao je Šipuš te dodao su Varaždinske barokne večeri i Varaždin puno glazbeno žarište koje nije samo žarište sjeverne Hrvatske, nego u svakom slučaju više od četiri desetljeća i žarište kulture uopće.

Barokne večeri traju sve do 30. rujna.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Mislim da Varaždinci žive s Festivalom i kao da su dobili «virus», a to je krasno.

Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture