Službeni internet portal Varaždinska županija

Podijeljeni Planovi rada i frekvencije radioamaterima

OBJAVLJENO 09.10.2014.

U Varaždinskoj je županiji održan sastanak predstavnika radio-klubova kako bi se počele koristiti radioamaterske veze za sustav pričuvnih veza u kriznim situacijama.

Varaždinska županija je sukladno zaključcima sa sastanka krenula u realizaciju pričuvnog sustava veza za krizne situacije i situacije zagušenja konvencionalnih veza, te je temeljem proizašlih zadaća nabavila dio uređaja i odvojila financijska sredstva za tu namjenu.

Zamjenik župana Varaždinske županije i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Varaždinske županije Alen Kišić podijelio je planove rada i frekvencije predstavnicima Radio kluba Varaždin, Radio kluba Novi Marof, Radio kluba Ludbreg te Radioamaterske udruge Sloga Varaždin, koji su uključeni u sustav veza za krizne situacije Varaždinske županije. - Radio klubovi su udruge od interesa za Varaždinsku županiju i jako su dobri partneri, znaju svoj posao i u suradnji s njima biti ćemo spremni za neželjene situacije, do kojih se nadamo nikad neće doći – izjavio je tom prilikom zamjenik župana Alen Kišić i najavio dodatne korake oko pokrivenosti dijela županije na području Grada Ivanca.

Cilj Varaždinske županije je imati komunikacijsko središte i osposobiti radioamatere koji će raditi na županijskom sustavu komunikacije u kriznim situacijama. Za razliku od stanja prije dvadesetak godina, danas na području Varaždinske županije djeluje više od 200 radio amatera koji su spremni u kriznim situacijama aktivno se uključiti i biti potpora i rezervni sustav veza kada redovni sustavi zakažu.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Radio klubovi su udruge od interesa za Varaždinsku županiju i jako su dobri partneri, znaju svoj posao i u suradnji s njima biti ćemo spremni za neželjene situacije, do kojih se nadamo nikad neće doći.

Alen Kišić, zamjenik župana