Službeni internet portal Varaždinska županija

Položeni vijenci povodom Dana državnosti

OBJAVLJENO 24.06.2014.

Povodom Dana državnosti koji se u Hrvatskoj obilježava svake godine 25. lipnja, na Gradskom groblju u Varaždinu kod Središnjeg križa položeni su vijenci od strane Varaždinske županije, Grada Varaždina i Policijske uprave Varaždinske, kao i od Udruga udovica te ratnih veterana proizašlih iz Domovinskog rata.

U ime Varaždinske županije vijenac su položili predsjednica Županijske Skupštine Dubravka Biberdžić i zamjenik župana Alen Kišić.

Važno je podsjetiti kako se Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

- Danas, 23 godine poslije možemo reći da unatoč svim nedostacima koji su bili od onda pa do danas, Hrvatska je jedna normalna europska država, članica Europske unije, a na svima nama, pogotovo nama u izvršnoj vlasti je da radimo na tome da bi hrvatskim građanima bilo bolje i da one želje naših 94 posto građana iz 1991. koji su glasali za samostalnu i suverenu Hrvatsku pretočimo u puno uspješniju državu – kazao je povodom Dana državnosti zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Danas, 23 godine poslije možemo reći da unatoč svim nedostacima koji su bili od onda pa do danas, Hrvatska je jedna normalna europska država, članica Europske unije, a na svima nama, pogotovo nama u izvršnoj vlasti je da radimo na tome da bi hrvatskim građanima bilo bolje.

zamjenik župana Alen Kišić