Službeni internet portal Varaždinska županija

Predstavljen program IX. škole mladih filatelista

OBJAVLJENO 03.10.2014.

Program IX. škole mladih filatelista „Trakošćan 2014“ koja će se održati drugog vikenda u listopadu u Dvoru Trakošćan danas su u Varaždinskoj županiji predstavili članovi Organizacijskog odbora manifestacije; zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, predsjednik Kluba mladih filatelista Trakošćan Dino Murić, dr. Marija Kolačko, načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović te Milan Pavleković.

- Projekt vraća jedan hobi s kojim se čovjek može baviti od malih nogu u središte interesa i koji Varaždinsku županiju svrstava na kartu županija koje imaju itekako razvijenu filateliju i vode međunarodni skup, riječi su zamjenika župana Alena Kišića, koji drži kako je vrijednost ovog skupa čuvanje vrijednosti filatelije. – Dvjestotinjak djece okupiti će se radi iznimno korisnog hobija koji danas odumire, a kroz poštanske markice puno će naučiti o povijesti i kulturi i zato ovakav projekt Varaždinska županija podupire, sada ali i ubuduće, naglasio je Kišić.

Ovogodišnja filatelistička manifestacija u Dvoru Trakošćan okupiti će djecu iz Slovenije i Hrvatske, a započeti će Nacionalnom filatelističkom izložbom u petak, 10. listopada u Dvoru Trakošćan. Škola počinje u subotu, 11. listopada, a već je sada prijavljeno oko 200 polaznika iz osnovnih škola i filatelističkih društava. Posebni naglasak organizatori IX. škole mladih filatelista „Trakošćan 2014“ stavljaju na socijalizaciju i djece, pa će tako škola biti organizirana kroz niz predavanja i radionica u tri skupine, a pripremljena je i promocija knjige „Poštanske marke kao vizualne poruke države“.

Program ovogodišnje IX. škole mladih filatelista „Trakošćan 2014“ čiji je cilj poticanje zbližavanja djece, mijenjanje kulturoloških navika i pogleda na svijet te stvaranje sustava pravih vrijednosti, održava se pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Hrvatskog filatelističkog saveza.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Projekt vraća jedan hobi s kojim se čovjek može baviti od malih nogu u središte interesa i koji Varaždinsku županiju svrstava na kartu županija koje imaju itekako razvijenu filateliju i vode međunarodni skup.

Alen Kišić, zamjenik župana