Službeni internet portal Varaždinska županija

Predstavnici Turske pokrajine Mardin posjetili Varaždinsku županiju

OBJAVLJENO 02.10.2014.

U sklopu Town twinning projekta „Jačanje kapaciteta za EU poslove u turskim provincijama“, u Varaždinskoj  županiji  boravi delegacija Turske pokrajine Mardin. Nakon posjete gradu Lepoglavi  i razgovora s tamošnjim dužnosnicima, danas je u Županijskoj palači upriličen prijem za njih.

Domaćin, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić  je uvažene goste upoznao s bogatom poviješću same Županije, ali im je i prezentirao najvažnije projekte koje županijska vlast provodi na području obrazovanja, poljoprivrede i gospodarstva.

- Izuzetno mi je drago da sam imao prilike ugostiti  predstavnike turske pokrajine Mardin i siguran sam da smo ovim razgovorima započeli suradnju koju ćemo produbljivati na mnogim područjima. Mardin je pokrajina koja je poznata po jedinstvenoj arapskoj arhitekturi, a posebno je u toj pokrajini razvijena poljoprivreda- rekao je Kišić te naznačio kako Varaždinska županija ima mnogo toga za ponuditi.

Viceguverner pokrajine Ali İkram Tuna je također izrazio zadovoljstvo ovom posjetom te je pozvao vodstvo Varaždinske županije u uzvratni posjet.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni  razvoj europske integracije Larisa Križan te Martina Klopotan Tuk iz Agencije za razvoj Varaždinske županije.

Nakon prijema, delegacija iz Mardina prošetala je starogradskom jezgrom u pratnji ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin Rajmonda Rojnika te razgledala izložbu „Barokni Istanbul"u Galeriji Zlati ajngel turskog umjetničkog fotografa Sultana Selima Kira.

Inače, Mardin je grad u jugoistočnoj Turskoj, on je i administrativni centar Provincije Mardin, a nalazi se na planini s koje se mogu nadzirati nizine sjeverne Sirije.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Izuzetno mi je drago da sam imao prilike ugostiti  predstavnike turske pokrajine Mardin i siguran sam da smo ovim razgovorima započeli suradnju koju ćemo produbljivati na mnogim područjima.

Alen Kišić, zamjenik župana