Službeni internet portal Varaždinska županija

Prijam za dobrovoljne darivatelje krvi

OBJAVLJENO 20.10.2014.

Povodom obilježavanja "Dana dobrovoljnih darivatelja krvi", zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić u Županijskoj je palači primio dobrovoljne darivatelje krvi, a prijemu je prisustvovalo desetak darivatelja krvi s područja Varaždinske županije, ravnateljica DCK Varaždinske županije Nada Liber, predstavnici gradskih društava Crvenog križa iz Varaždina, Ivanca, Novog Marofa i Ludbrega i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac.

Zamjenik župana Alen Kišić iznio je pozitivne brojke koje se tiču darivatelja krvi te dodao da se iznimno ponosi darivateljima krvi.

- Drago mi je da sam danas s Vama kako bih se zahvalio svim darivateljima na njihovoj humanosti i plemenitosti, ali i kako bismo zajedno podsjetili javnost koliko je darivanje krvi važno u spašavanju ljudskih života. Svi vi, dobrovoljni darivatelji krvi predstavljate moralni uzor. Sva naša društva su daleko iznad prosjeka. Mislim da za naše darivatelje najviše vrijedi izreka Majke Terezije: "Ne može svi čini velika djela, ali možemo mala djela s velikom ljubavi". Jednom godišnje zahvalimo im na svemu što su napravili - poručio je zamjenik župana Alen Kišić pozvavši i mlađe generacije da postanu dobrovoljni darivatelji krvi.

U ime darivatelja zahvalio se Stjepan Kukec iz Voće, koji je krv darovao čak 125 puta.

- Gledao sam ljude kako daruju krv i vjerovao sam u sebe da sam zdrav, i da ima ljudi kojima na taj način mogu pomoći. Mislim da sam u tome uspio. Kada darujem krv osjećam se zdravo i drago mi je da i u svojim godinama još mogu biti darivatelj. Niti se ne sjećam kada sam prvi put dao krv - rekao je Kukec.

Ravnateljica DCK Varaždinske županije Nada Liber istaknula je kako je Varaždinska županija u samom vrhu po broju davatelja u odnosu na broj stanovnika.

Na kraju susreta zamjenik župana Alen Kišić darivateljima je podijelio prigodne poklone.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Svi vi, dobrovoljni darivatelji krvi predstavljate moralni uzor.

Alen Kišić, zamjenik župana