Službeni internet portal Varaždinska županija

Raspisan natječaj za privatnog partnera u projektu „Varaždinska županija – škole“

OBJAVLJENO 03.10.2014.

Na prigodnom druženju s predstavnicima medija, župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je kako je Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) raspisao natječaj za privatnog partnera u projektu „Varaždinska ľupanija – škole“.

Iskazao je zadovoljstvo raspisivanjem natječaja te izrazio nadu kako će se na natječaj javiti domaće tvrtke koje su sposobne realizirati ovako veliki projekt.

– Natječaj je raspisao CEI, a rok za podnoąenje prijava i iskazivanje interesa je do 19. studenog ove godine. Škole će se graditi odnosno dograđivati sa svrhom stvaranja uvjeta za održavanje jednosmjenske nastave i stvaranjem uvjeta za kvalitetnije obrazovanje. Natječaj je objavljen  u Narodnim novinama. Važno je istaknuti da se traž privatni partner koji će u roku dvije godine izgraditi, odnosno obnoviti četiri osnovne škole Varaždinske županije koje su obuhvaćene ovim projektom. Ono što je jedan od uvjeta natječaja, a koji je potrebno istaknuti, jest da se mogu javiti samo one tvrtke koje u posljednjih pet godina imaju više od 150 milijuna kuna prihoda – naglasio je župan Štromar te dodao kako će se drugi krug natječaja raspisati krajem siječnja, a treći, ujedno i završni natječaj, u travnju.

-Nakon toga bi se trebao potpisati ugovor, a zatim kreće i sama izgradnja - rekao je župan.

Inače, sam projekt javno-privatnog partnerstva „Varaždinska županija – škole“ pokrenut je s ciljem stvaranja jednakih uvjeta za sve osnovnoškolce, a to podrazumijeva jednosmjensku nastavu i omogućavanje kvalitetnijeg obrazovanja. Rekonstruirat će se i dograditi Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, kao i Osnovna škola Martijanec u Donjem Martijancu. Potpuno nove zgrade sa sportskim dvoranama gradit će se za Područnu školu Ključ u Ključu i Osnovnu školu Vladimir Nazor u Svetom Iliji.

Prema ugovoru o JPP-u privatni partner će preuzeti obvezu financiranja, projektiranja, rekonstrukcije, izgradnje, dogradnje, opremanja, održavanja i upravljanja predmetnim školama u Varaždinskoj županiji.

Trajanje ugovora iznosi 27 godina, uključujući dvije godine pripreme i građenja te 25 godina upravljanja i održavanja objekata. Procijenjena kapitalna vrijednost projekta iznosi 107 milijuna kuna (bez PDV-a).

Druženju s predstavnicima medija prisustvovali su i zamjenici župana Alen Kišić i Alan Košić.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Jedan od uvjeta natječaja, a koji je potrebno istaknuti, jest da se mogu javiti samo one tvrtke koje u posljednjih pet godina imaju više od 150 milijuna kuna prihoda.

Predrag Štromar, župan