Službeni internet portal Varaždinska županija

Savjet za zdravlje održao treću sjednicu

OBJAVLJENO 25.09.2014.

Savjet za zdravlje održao je treću sjednicu u aktualnom sazivu, s dvije točke dnevnog reda i to Kadrovi u zdravstvu Varaždinske županije i Slika zdravlja Varaždinske županije – Plan zdravstvene zaštite Varaždinske županije. Sjednicu je vodila predsjednica Savjeta Mirjana Kolarek Karakaš, dr.med., a samom sastanku je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije, Ruža Jelovac.

S obzirom na važnost i sveobuhvatnost problematike zdravstvenih kadrova, kako na razini Republike Hrvatske, tako i u Varaždinskoj županiji, na sjednicu su, uz članove Savjeta, bili pozvani i ravnatelji zdravstvenih ustanova, između kojih i sanacijski upravitelji.

Uz kratku prezentaciju problema vezanih uz kadrovske politike zdravstvenih ustanova primarne i sekundarne zdravstvene zaštite te podataka o brojčanom stanju nezaposlenih liječnika na području Varaždinske županije, istaknuta je potreba izrade dugoročnih planova zapošljavanja i njihovog kontinuiranog ažuriranja, kako na razini primarne zdravstvene zaštite, tako i na razini sekundarne zdravstvene zaštite na području Varaždinske županije.

U okviru druge točke dnevnog reda, u kojoj je kratko prezentirana aktualizirana Slika zdravlja Varaždinske županije, donesen je zaključak o potrebi izrade zakonskih planskih dokumenata Varaždinske županije i u tom smislu zadužen je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije.

 

 

NAJČITANIJE NOVOSTI