Službeni internet portal Varaždinska županija

Svečano predstavljena investicija austrijske tvrtke Wollsdorf

OBJAVLJENO 11.06.2014.

U Poduzetničkoj zoni u  Jalžabetu svečano je predstavljena 8.5 milijuna eura vrijedna investicija austrijske tvrtke Wollsdorf. Tvornica od 9.300 kvadratnih metara u kojoj će posao pronaći ukupno 250 ljudi bit će izgrađena do rujna, a već tijekom ljeta u njoj će biti zaposleno prvih 40 djelatnika. U Poduzetničkoj zoni u Jalžabetu oni će obrađivati kožu koja će se koristiti u auto-industriji, industriji namještaja te zrakoplovnoj industriji.

Na svečanom predstavljanju ove vrijedne investicije bili su predsjednik Uprave Wollsdorfa Andreas Kindermann, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Alan Košić, načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić i drugi.

Predsjednik Uprave Wollsdorfa Andreas Kindermann je objasnio zašto se Wollsdorf odlučio investirati u Varaždinskoj županiji.

- Prije svega, radi se o prometnom položaju. Ova se lokacija nalazi 250 kilometara od naše glavne tvornice u Austriji, a s druge strane, nalazi se na putu prema našem najvažnijem kupcu iz Rumunjske - rekao je Kindermann.

I župan Predrag Štromar je pohvalio ovo ulaganje.

- Dolazak austrijskog investitora na područje Varaždinske županije, dokaz je da u županiji postoje odlični uvjeti za investitore i mogućnost stvaranja profita. Jedan od razloga dolaska investitora je i kvalitetna radna snaga koju Varaždinska županija nesumnjivo ima - rekao je  župan te pohvalio Poslovne zone na dobro odrađenom poslu.

Ministar Ivan Vrdoljak nije krio zadovoljstvo što prisustvuje ovom događaju.

- Ova će investicija biti od višestruke koristi, a istovremeno je dokaz da suradnja lokalne, regionalne i državne vlasti investitoru pokazuje da je Hrvatska bolje mjesto za investiranje od primjerice Kine, Rumunjske, Mađarske i Slovenije. To je prva poruka. Druga poruka su nova radna mjesta, a treća je poruka što će zahvaljujući ovoj investiciji rasti i izvoz te BDP-rekao je Vrdoljak.

Tvrtka je inače već prije dvije godine krenula u potragu za lokacijom na kojoj će izgraditi novu tvornicu, a Jalžabet su odabrali u konkurenciji između Kine, Slovenije, Mađarske i Rumunjske. Inače, novi će djelatnici prije zapošljavanja proći obavezno osposobljavanje u Austriji, dok će im plaća ovisiti o obrazovanju i premijama koje će dobivati temeljem produktivnosti. Također, Kindermann je najavio da će radnici tijekom cijele godine raditi u klimatiziranim prostorima.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

- Dolazak austrijskog investitora na područje Varaždinske županije, dokaz je da u županiji postoje odlični uvjeti za investitore i mogućnost stvaranja profita.

župan Predrag Štromar