Službeni internet portal Varaždinska županija

Svečano uručene diplome novim majstorima

OBJAVLJENO 12.06.2014.

U Županijskoj palači danas je održana svečanost podjele diploma majstorima koji su prošli obuku te položili ispit koji provodi Obrtnička komora Varaždinske županije.

U jesenskom ispitnom roku ukupno dvadeset i šest polaznika steklo je uvjerenje o položenom majstorskom ispitu, temeljem kojih će svoje novo stečeno zvanje moći upisati u radne knjižice. Tako je majstorsku diplomu dobilo šest automehaničara, tri frizera, tri kuhara, tri nadkonobara, dvoje krojača ženske odjeće, dvoje elektroinstalatera, dvoje elektromehaničara, dvoje instalatera grijanja i klimatizacije te po jedan kozmetičar, električar i jedan tesar.

Diplome su podijelili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Vladimir Habek i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić koji je naglasio važnost cjeloživotnog učenja.

- Ova svečanost je iznimno velika stvar za sve Vas ovdje okupljene jer dobivanjem ovih vrijednih diploma svoje novostečeno majstorsko znanje upisujete u radne knjižice i na taj način Vam se otvara jedna nova životna perspektiva. Svi smo svjesni kako trenutno u procesima globalizacije i svjetske gospodarske krize nije lako biti obrtnik, no Varaždinska županija učinit će sve što je u njezinoj moći da vam taj put olakša – istaknuo je zamjenik Košić te dodao kako Varaždinska županija na različitim područjima nastoji pomoći obrtnicima navodeći projekte poput stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu i sufinanciranja kredita.

Inače, od 1996. godine kada se započelo s polaganjem majstorskih ispita pri Obrtničkoj komori Varaždinske županije majstorsko zvanje do sada je steklo preko 600 majstora različitih zanimanja iz raznih hrvatskih županija.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Varaždinska županija na različitim područjima nastoji pomoći obrtnicima navodeći projekte poput stipendiranja učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu i sufinanciranja kredita.

zamjenik župana Alan Košić