Službeni internet portal Varaždinska županija

U Graberju održana prezentacija mačevanja za osobe s invaliditetom

OBJAVLJENO 11.06.2014.

Kao prvi mačevalački klub Varaždinu i prvi u Hrvatskoj za osobe s invaliditetom, u travnju ove godine osnovan je Varaždinski mačevalački klub. Prvu prezentaciju mačevanja kao sporta za osobe s invaliditetom, Hrvatski paraolimpijski odbor i Zajednica športskih udruga grada Varaždina organizirali su u varaždinskoj dvorani Graberje.

Predstavljanju su nazočili glavni tajnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ticijan Komparić, pročelnica Upravnog odjela za zdrastvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić. Malo je poznato da je mačevanje Paraolimpijska disciplina u invalidskim kolicima pa su u predstavljanju sudjelovali i varaždinski paraolimpijci Zoran Križanec i Helena  Dretar Karić.

Mačevanje kao sport za osobe s invaliditetom su prezentirali predsjednik i trener u Varaždinskom mačevalačkom klubu Tadija Bagarić uz pomoć Nikole Brlenića i Ive Lovrenovića, kako bi potaknuli osobe s invaliditetom da se uključe u sport radi svoje psihofizičke kondicije jer poznato da mačevanje između ostalog, izgrađuje samopouzdanje kod osobe.

Zamjenik župana Alen Kišić prateći prezentaciju mačevanja, istaknuo je kako za osobe s invaliditetom, u kolicima, upravo ovaj sport može biti dostupan zahvaljujući treneru i uvjetima koji se stvaraju. – Varaždinska županija podržava Varaždinski mačevalački klub jer će kroz sport podići kvalitetu i životni standard u županiji u kojoj živi 22.517 osoba s invaliditetom, od kojih je velik broj osoba u kolicima, rekao je zamjenik Kišić.

NAJČITANIJE NOVOSTI

– Varaždinska županija podržava Varaždinski mačevalački klub jer će kroz sport podići kvalitetu i životni standard u županiji u kojoj živi 22.517 osoba s invaliditetom, od kojih je velik broj osoba u kolicima, rekao je zamjenik Kišić.