Službeni internet portal Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji su još u studenome bili ulagači iz Koreje

OBJAVLJENO 05.12.2018.

U Varaždinskoj županiji smo primili niz upita ulagača o mogućnostima investiranja na području Županije, a među njima i južnokorejske tvrtke IL HEUNG. Župan Radimir Čačić je još 13. studenoga u Županijskoj palači primio delegaciju te tvrtke, u kojoj su bili potpredsjednik IL HEUNG-a Kim San Han, direktor Lee Chan Ki i menadžer Lee Young Wook.

IL HEUNG je tvrtka specijalizirana za dizajniranje i razvoj automobilskih dijelova, imaju nekoliko tvornica u Koreji i Japanu te su lider na južnokorejskom tržištu s godišnjim prihodom od 77 milijuna eura te ukupno 315 zaposlenika. U Varaždinsku županiju su stigli jer su zainteresirani za izgradnju tvornice za izradu unutarnjih i vanjskih lampi za automobilsku industriju. Nakon sastanka sa županom Čačićem, obišli su poslovnu zonu u Jalžabetu koja im se čini najprimjerenija za ulaganja s obzirom da u njoj postoji mogućnost kupnje 2.000 četvornih metara zemljišta.

- Naše prednosti su poznate, a to su prisustvo u Europskoj uniji, kvalitetna i educirana radna snaga i blizina njihovih kupaca. No, ne želimo i ne smijemo više razgovarati o cijeni radne snage ispod 1.000 do 1.100 eura mjesečno. Mi možemo u najkraćem mogućem roku osigurati sve dozvole i tehničke pretpostavke za investiciju vrijednu 2,3 milijuna eura, a kojom bi se u startu zaposlilo 30-ak dobro plaćenih ljudi. Povratnu informaciju južnokorejskih investitora očekujemo do kraja godine – istaknuo je tada župan Čačić.