Službeni internet portal Varaždinska županija

Upisom u Knjigu instalacija započelo obilježavanje Dana Županije

OBJAVLJENO 05.09.2014.

Povodom Dana Varaždinske županije i blagdana Male Gospe u Skupštinskoj dvorani Županijske palače održano je svečano upisivanje vijećnika Županijske skupštine, župana i zamjenika župana u Knjigu instalacija Varaždinske županije.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednici Hrvatskog sabora Nenad Stazić i Milorad Batinić i saborski zastupnik Mario Habek.

Prije samog čina potpisivanja župan Varaždinske županije Predrag Štromar obratio se prigodnim govorom te je naglasio kako se u Knjigu instalacija pohranjuju najvažniji županijski događaji na jednom mjestu, kako bi se sačuvali za kasnije generacije.

- Varaždinska županija jedina ima Knjigu instalacija i mi se ponosimo time. Ovim upisivanjem započinjemo s obilježavanjem Dana Varaždinske županije, iako smo i neke  programe morali odgoditi zbog nestabilnog vremena - dodao je župan.

Nakon županovog obraćanja, predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić pozvala je vijećnike da se upišu u Knjigu Instalacija, a prvi su se upisali župan i njegovi zamjenici.

Inače,  Knjiga instalacija utemeljena 1997. godine, kao nastavak povijesne Knjige još iz davne 1607. godine, u kojoj se pohranjuju najvažniji županijski događaji na jednom mjestu kako bi se sačuvali za generacije iza nas. Posebnost  čuvanja važnih dokumenata su i  podaci o vlasti  u Županiji, dakle Županijska skupština i izvršna vlast u mandatima.

Tako danas  bilježimo  već šesti mandat i vijećnici te župan i njihovi zamjenici potpisat će se  u Knjigu instalacija  ispod svoje slike, gdje  stoje i podaci o stranačkoj pripadnosti, a za dužnosnike bilježe se i kratki životopisi.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Varaždinska županija jedina ima Knjigu instalacija i mi se ponosimo time.

Predrag Štromar, župan