Službeni internet portal Varaždinska županija

Uručene povelje i plakete varaždinskim policajcima

OBJAVLJENO 13.06.2014.

Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Varaždinu održalo je Svečanu sjednicu povodom uručivanja povelje i plaketa pripadnicima Policijske uprave Varaždinske za spašavanje građana od poplava u mjestu Obrenovac, u Republici Srbiji.

Predsjednik Vijeća Mile Sekulić uručio je plakete hrabrim policijskim službenicima Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske Jasminku Miroviću i Ivanu Rožđeku za spašavanje žitelja Obrenovca u Republici Srbiji. Uručena je i Povelja Policijskoj upravi varaždinskoj koju je primio načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec, istaknuvši pritom kako nije slučajno da se Policijska uprava varaždinska prva odlučila pomoći unesrećenima jer su varaždinski policajci spremni pomoći bilo gdje, ne samo u Hrvatskoj.

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Varaždina i Vijeće Varaždinske županije aktivno su se uključili u pribavljanju pomoći unesrećenim područjima te su uputili 18 tisuća kuna i kamion pomoći za žrtve poplava, istaknuto je na Svečanoj sjednici.

Suradnja gradskog i županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine i Varaždinske županije je na zavidnom nivou, rečeno je na Sjednici, a zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić dodao je kako je Varaždinska županija u samom vrhu županija u Hrvatskoj po toleranciji i suživotu s pripadnicima manjinama. – Mi kao većinsko stanovništvo moramo pokazati toleranciju i prihvaćanje različitosti, a Varaždinska je županija apsolutni primjer u Republici Hrvatskoj  kako se treba odnositi prema svim manjinama koje žive na našem području. Dobra suradnja Varaždinske županije s Vijećima srpske nacionalne manjine rezultirati će skorim uređenjem dodatne prostorije što će olakšati posao županijskog i gradskog Vijeća, zaključio je zamjenik Kišić.

Svečanoj sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Varaždinu nazočili su uz zamjenika župana Alena Kišića i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš, predsjednik gradskog Vijeća Josip Hehet, voditelj ureda Srpskog nacionalnog vijeća Branko Jurišić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac i brojni članovi Vijeća.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Varaždinska je županija apsolutni primjer u Republici Hrvatskoj  kako se treba odnositi prema svim manjinama koje žive na našem području.

zamjenik župana Alen Kišić