Službeni internet portal Varaždinska županija

Uskoro prvi specijalisti hitne medicine

OBJAVLJENO 21.08.2014.

Kako bi osigurao potrebni stručni kadar izvanbolničke hitne medicinske službe, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije uputio je prve specijalizante na specijalističko usavršavanje iz hitne medicine.

O potrebi zadržavanja liječnika u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi, i važnosti koju takav specijalizirani stručni kadar ima za zdravstvenu zaštitu građana Varaždinske županije na prigodnoj konferenciji za medije u Županijskoj palači govorili su zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić.

Zamjenik župana je istaknuo kako je Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije jedini u Hrvatskoj uputio specijalizante na specijalističko usavršavanje iz hitne medicine i to po novom programu.

- U svim zavodima hitne medicine u Hrvatskoj veliki je problem zadržavanja liječnika specijalizanata u to službi jer se svi okreću specijalizacijama i dolaze raditi na druge odjele gdje će dobiti određenu specijalizaciju i stručno znanje. Odsad to više neće morati tako biti, jer je prvih pet liječnica iz našeg zavoda upućeno na specijalizaciju – rekao je Kišić te dodao kako je Županija izuzetno ponosna na činjenicu što su liječnice odlučile ostati raditi u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

I ravnateljica Begić je iskazala zadovoljstvo upućivanjem ovih specijalizanata na usavršavanje te je naglasila kako će nakon odrađene specijalizacije liječnici biti usavršeni i spremni da svoje usvojeno znanje mogu primijeniti u praksi.

Konferenciji su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije Ruža Jelovac te  dr. Stjepan Čusek, zamjenik ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu i rukovoditelj Djelatnosti za hitnu medicinu Varaždinske županije.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije jedini u Hrvatskoj uputio specijalizante na specijalističko usavršavanje iz hitne medicine i to po novom programu.

Alen Kišić, zamjenik župana