Službeni internet portal Varaždinska županija

Varaždinska županija partner 23. bjelovarskog sajma u Gudovcu

OBJAVLJENO 14.09.2015.

Varaždinska županija bila je partner ovogodišnjeg 23. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, najveće manifestacije tog tipa u RH, koji je održan od 11. do 13. rujna na Sajamskom prostoru Gudovac pored grada Bjelovara.

Svečanom otvorenju Sajma prisustvovali su župan Varaždinske županije Predrag Štromar i zamjenik župana Alan Košić. Nakon otvorenja Sajma u pratnji domaćina župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa obišli su izložbene prostore svih izlagača pa tako i Varaždinske županije, na kojem su tijekom trajanja Sajma predstavljeni gospodarski i turistički potencijali Županije te su se mogli kušati zaštićeni poljoprivredno-prehrambeni proizvodi Varaždinskog kraja.

Župan Štromar izrazio je zadovoljstvo što je ovogodišnji partner Sajmu upravo Varaždinska županija.

- Ovo je prava prigoda da poljoprivrednici i gospodarstvenici dobiju najnovija saznanja i stručne informacije kako bi mogli unaprijediti svoja gospodarstva te kako bi ih probali učiniti održivim i profitabilnim u vremenu sveobuhvatne prilagodbe standardima poljoprivredne politike Europske unije – istaknuo je župan Štromar.

U sklopu sajma održano je i nekoliko okruglih stolova, a posljednjeg dana sajma prikazana su i proglašena najbolje ocijenjena grla s Državne stočarske izložbe te dodijeljena priznanja uzgajivačima.

Inače, Bjelovarski sajam iz godine u godinu privlači i okuplja sve veći broj domaćih i stranih izlagača i posjetitelja. Cilj ove manifestacije je na jednom mjestu okupiti obrtnike, poduzetnike, gospodarstvenike, te poljoprivredne proizvođače i trgovce i predstaviti najnovije spoznaje struke i drugih srodnih znanosti te proizvodne programe koji se nude na domaćem i inozemnom tržištu. Izuzetno bitan dio Jesenskog sajma koji privlači veliku pažnju izlagača i posjetitelja, je najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – Državna stočarska izložba, na kojoj će se kao i prošlih godina predstaviti najuspješniji hrvatski uzgajivači sa svojim najboljim grlima. Također, u sklopu Sajma održan je LOREKO – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma.

O kvaliteti Bjelovarskog sajma najviše govore impozantne brojke od 500-tinjak izlagača i čak 50 tisuća posjetitelja u prošloj godini.

Otvorenju Sajma prisustvovali su i izaslanik Predsjednice RH Franjo Lucić, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, saborski zastupnici te brojni župani, gradonačelnici i načelnici općina.

NAJČITANIJE NOVOSTI