Službeni internet portal Varaždinska županija

Varaždinska županija u projektu DIVERSE

OBJAVLJENO 29.08.2014.

Varaždinska županija, Školski sportski savez Varaždinske županije, Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina te sportske organizacije iz Londona “Access to Sport Project Islington te Islington Borough Ladies Football Club provode projekt “Dual International Volunteering Exchange & Research in Sport Education (Zajedničko međunarodno volontiranje, razmjena i istraživanje u sportskom obrazovanju)” skraćenog naziva DIVERSE.

Sudionike projekta je u Županijskoj palači primio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić koji je pohvalio njihov trud, angažman i želju da razvijaju i unapređuju suradnju uvođenjem novih sportskih aktivnosti.
- Drago mi je da ovim višednevnim druženjem razvijate svijest o zdravlju, zdravoj prehrani, važnosti bavljenja sportom, ali i učite o multikulturalnosti u današnjem društvu - rekao je zamjenik župana te izrazio zadovoljstvo što gosti iz Londona imaju prilike upoznati Varaždin u vrijeme Špancirfesta.

Na primanju su sudjelovali i učenici Druge gimnazije iz Varaždina kao i njihovi kolege iz Sportske gimnazije iz Sarajeva.

Važno je istaknuti kako je ovaj projekt namijenjen mladim ljudima u dobi od 14-28 godina i namjera mu je da  potakne putem sporta  i novih sportskih aktivnosti što veći interes među mladima za sudjelovanjem u fizičkim aktivnostima radi prevencije zdravstvenih problema poput pretilosti, krvožilnih bolesti i ostalih psihofizičkih stanja koja sve češće pogađaju mlade ljude, a u starosti postaju velikim problemom cijelog društva.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Drago mi je da ovim višednevnim druženjem razvijate svijest o zdravlju, zdravoj prehrani, važnosti bavljenja sportom, ali i učite o multikulturalnosti u današnjem društvu.

Alen Kišić, zamjenik župana