Službeni internet portal Varaždinska županija

Veleposlanik Republike Koreje u posjeti Varaždinskoj županiji

OBJAVLJENO 29.09.2014.

Danas je u Županijskoj palači upriličen prijem za veleposlanika Republike Koreje N.E. Hyung-won Suh koji je posjetio Varaždinsku županiju i Grad Varaždin, u sklopu turneje korejskog filma u Hrvatskoj 2014. 

Delegaciju Veleposlanstva je primio zamjenik župan Varaždinske županije Alen Kišić koji je u uvodnom dijelu goste upoznao s osobitostima Županije, njenim gospodarskim i obrazovnim potencijalom, aktualnim projektima, planovima za budućnost te ulagačkom klimom.

- Izuzetno mi je drago što ste odabrali Varaždinsku županiju za posjet i siguran sam da ćete se uvjeriti da je Varaždin izuzetan grad, a Varaždinska županija najkonkurentnija županija u Hrvatskoj – istaknuo je zamjenik župana Kišić te dodao da se nada da će Županija i Hrvatska sve više surađivati s Korejom jer imamo dosta dodirnih točaka u gospodarskom, kulturnom i turističkom smislu.

Prijemu su prisustvovali i Donghwan Che te Junghyun Park iz Korejskog veleposlanstva i predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić.

U neformalnom dijelu gosti iz Koreje upoznali su se i sa bogatom poviješću Varaždinske županije. 

Inače, u suorganizaciji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom kino Galerija donosi čak tri aktualna filmska korejska naslova u sklopu Turneje korejskog filma u Hrvatskoj 2014. koja uključuje Zagreb, Osijek, Rijeku i Varaždin. 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Izuzetno mi je drago što ste odabrali Varaždinsku županiju za posjet i siguran sam da ćete se uvjeriti da je Varaždin izuzetan grad, a Varaždinska županija najkonkurentnija županija u Hrvatskoj.

Alen Kišić, zamjenik župana