Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana na međunarodnoj konferenciji ISD2014

OBJAVLJENO 02.09.2014.

Od 2. do 4. rujna na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održava se 23. Međunarodna konferencija o razvoju informacijskih sustava – ISD2014 Croatia.

Međunarodna konferencija ISD održava se od 1988. godine i više od dvadeset pet godina okuplja znanstvenike i stručnjake u svrhu razmjene ideja, iskustava i znanja iz područja razvoja informacijskih sustava. Zbog kontinuirane tradicije održavanja i visoke razine kvalitete, od 2008. godine prema izvješću CORE Conference Rankings klasificirana je u skupinu konferencija najvišeg međunarodnog A ranga. 

Otvorenju konferencije koja se svake godine održava u drugoj zemlji svijeta, nazočili su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske prof.dr.sc. Vedran Mornar, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet te zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić.

Obraćajući se okupljenim sudionicima konferencije, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić kazao je kako se nada da će se uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike Varaždin proširiti. –Sretni smo što u našoj sredini djeluje Fakultet organizacije i informatike, koji je prepoznat kao regionalni lider po kvaliteti obrazovanja. Varaždinska županija kao županija znanja želi osigurati još bolje uvjete svim studentima i zaposlenicima, stoga projekt „Sveučilišni Kampus Varaždin“ kojega je upravo FOI razvio ima našu punu podršku, naglasio je Kišić.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske Vedran Mornar čestitao je Fakultetu organizacije i informatike Varaždin na organizaciji ovogodišnje konferencije te najavio podršku ministarstva za nadolazeće projekte FOI-a. –Fakultet organizacije i informatike je sazrio i vidim da ima impresivan broj znanstveno-nastavnih djelatnika i studenata i mislim da je prošao onu prvu fazu i postao Fakultet od kojeg možemo puno očekivati u budućnosti, kazao je ministar Mornar.

U nastavku konferencije, u 15 će sekcija biti prikazano 46 prezentacija te dva pozvana predavanja, koje će održati profesori sa Sveučilišta iz Latvije i Švedske. Teme konferencije ISD2014 Croatia fokusiraju se na različite aspekte razvoja informacijskih sustava, s naglaskom na nove trendove. Na konferenciji će u ovih nekoliko dana sudjelovati preko stotinjak sudionika iz 21 zemlje, a posebice treba naglasiti dolazak prof. Douga Vogela, predsjednika Association for Inoformation Systems (AIS), jedne od tri najznačajnije svjetske strukovne udruge na tom području.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Varaždinska županija kao županija znanja želi osigurati još bolje uvjete svim studentima i zaposlenicima, stoga projekt „Sveučilišni Kampus Varaždin“ kojega je upravo FOI razvio ima našu punu podršku.

Alen Kišić, zamjenik župana